Leer- en werkbedrijf De Enk voegt locaties samen in Lemelerveld

 

Stichting Leer- en Werk bedrijf De Enk voegt eind dit jaar haar locatie in Luttenberg samen met de locatie in Lemelerveld. Aan de Vilstersestraat 5 is de laatste maanden een drukke verbouwing aan de gang. De kaarsenmakerij, welke nu nog in Museum de Laarman in Luttenberg zit, komt begin 2020 naar Lemelerveld. Hierna kan De Enk vanuit één plek haar diensten aanbieden en werkplaats en winkel optimaal benutten.

Doelstelling van de Enk is mensen een werkplek bieden die vooralsnog geen werkzaamheden kunnen verrichten op de reguliere arbeidsmarkt. Door mensen hier aan het werk te zetten kunnen zij hun kwaliteiten inzetten en erachter komen wat ze leuk vinden, waar ze plezier aan beleven en kunnen ze arbeidsritme op doen. Een deelnemer kan hierdoor zijn zelfwerkzaamheid, taakgerichtheid en vaardigheden ontwikkelen. Op die manier kan mogelijk een plek op de arbeidsmarkt gevonden worden.

Ruim 7 jaar geleden kreeg Leer- en Werkbedrijf de Enk uit Luttenberg, met Joop Holtmaat als drijvende kracht, de kans om in het voormalige pand van Willem Koerhuis Motoren een werkplaats met winkel in Lemelerveld te starten. In de werkplaats worden, onder professionele en vrijwillige begeleiding, met name houten producten gemaakt en de winkel biedt deze producten aan naast een uitgebreid assortiment huis-, tuin- en keuken accessoires. Leuk voor jezelf of om cadeau te doen. In 2019 kreeg de Enk de beschikking over het gehele pand en kon de bovenliggende woning verbouwd  worden tot kaarsenmakerij. De Enk is trots dat zij deze centrale locatie in Lemelerveld kan gebruiken voor haar activiteiten en hoopt dat vele mensen de weg zullen blijven vinden naar de winkel en werkplaats. De werkplaats neemt ook graag opdrachten aan om iets speciaal te maken voor klanten, ze denken graag met u mee. In samenwerking met de Gemeente Dalfsen wordt bij de Enk kaphout gekloofd en verkocht. daarnaast wordt elke 1e woensdag van de maand in samenwerking met kulturhus De Mozaïek en Duurzaam Leefbaar Lemelerveld het reparatiepunt in de Enk gehouden. Boormachine of keukenmixer stuk? Vaak doen ze weer na een bezoekje aan de bekwame klusjesmannen.

Komend voorjaar, als ook de 1e verdieping operationeel is, zal er een Open Huis worden gehouden maar in de tussentijd is de Enk gewoon open. Zeker in de komende periode van Sinterklaas en Kerst is een bezoekje aan de winkel zeer de moeite waard voor een kado voor de feestdagen, vaak met veel geduld en liefde gemaakt door onze deelnemers.

Denk voor een groot of klein geschenk, ook eens aan de Enk!

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *