Kunstweekend groot succes!

Met maar liefst acht kunstpunten in en om Lemelerveld en Lemele, was het kunstweekend ‘Kunst om Dalfsen’ zeer succesvol. Het weer was gunstig, Koning Charles kunstig gekroond, dus een goed moment om de verborgen talenten en schatten in en om Lemelerveld eens te bewonderen. Bij elk kunstpunt exposeren meerdere kunstenaars of werd er ter plekke kunst gecreëerd.

Bij Alina Heerink was er de mooie beeldende keramiek in en om de schuure, levensechte geschilderde portretten op de bovenverdieping van het atelier en wilgenvlechten en hout- steenbewerking in de tuin.

Bij Natuurlijk Heidepark smakelijke schilderijen en tekeningen van Maria, een mooie exposite van een viertal leden van ‘Art Fun’, waarbij de opbrengsten van de verkochte werken naar het goede doel ‘Rico’s Foundation’ gaan, en een houten fiets. En dat is niet zomaar iets. Een pracht van een, door een hout-liefhebbende timmerman eigenhandig gemaakte houten fiets! Wat een plaatje. Niet een fiets om ter decoratie neer te zetten. Nee hoor, alles zit erop en eraan en de fiets fietst, zoals een huidige moderne fiets hoort te fietsen. Zo’n duizend kilometer heeft de eigenaar/fietsenmaker Jan Koggel er al op zitten. Er wordt zelfs al gewerkt aan een tweede houten fiets. Geniaal!

Wij fietsen verder, naar ’t Zwarte, waar er telkens weer van alles te zien, te horen en te beleven is in dit artistieke bos rondom Gasthoeve De Zonnebloem. Zoals schilderijen, (keramische) beelden en objecten, wiskunst, 3D-prints, potten, en belevende kunst. Verwondering alom voor al deze creativiteit en met name voor de blauwe, op ware grote en ook echt werkende basgitaar van glas en lood! De eigenaar Ton Beumer vindt het prima als erop gespeeld wordt, hij maakt tenslotte gebruiksvoorwerpen. Zo heeft hij het glazen vliegtuig wat de vorige keer geëxposeerd werd ook echt de lucht in gekregen en heeft het echt gevlogen.

Van de blauwe basgitaar is het maar een paar snaren verder naar de zelfgebouwde houten gitaren van Frank Huis in het Veld. Wat een vakwerk. Prachtige werkende akoestische en elektrische gitaren; zelf gebouwd! Hoe dan? Zou de jeugd van tegenwoordig zich afvragen. Gewoon, als hobby, zelf speelt Frank niet, maar hij had er ooit eens één gebouwd en weggegeven aan z’n broer in Canada. Toen moest er toch maar een nieuwe gebouwd worden, met Canada en Route 66 als inspiratiebron. Ondertussen heeft hij een ruim assortiment in alle soorten en maten en vormen gebouwd.

De muzikale buurvrouw in dit geheel kan er vast wel mee uit de voeten en geeft met haar projectkoor nog even een showtje weg. In Gasthoeve De Zonnebloem is een schilderijenexpositie en uitleg en informatie over de dagopvang.

Bij De Glinthaar is een expositie van Stichting Vechtdalkunsten; binnen worden er schilderijen (waaronder vertrouwde vergezichten van de Lemelerberg met schaapkuddes), getoond en zowel binnen als buiten zijn er beelden te zien van o.a. keramiek en glas, zoals een dijk van een ijsfontein.

Ook bij ZGR De Brugstede kom je ogen en oren tekort; maar liefst elf creatievelingen exposeren en creëren van alles; mooie lavakralen en sieraden van zowel steen als glas, tegeltjes maken en beschilderen, beschilderde stenen, kleidiffusers, quilten, schilderijen op hout, verfgieten, paverpol en powertex, de schildersclub van Dianne exposeert en in de binnentuin zijn er werken van de kliederclub van de bewoners van Brugstede; wat een pracht en praal allemaal.

Door naar De Wijnstate; in het zonnetje onder het genot van een wijntje luisteren naar de gezusters Cuppen en Ind(ones)ische abstracte kunst met vrolijke vormen en kleuren.

Bij schilderijenhuis Heileuver is het een drukte van belang; buiten de schilderijen en de kunst van het kaasmaken is hier landschapsfotografie, beeldende kunst, textiel(borduur)kunst en natuurlijke ecoprints op stof te zien.

De afsluiter is bij het Rode Dak, waar Phien haar succesvolle pottenbakworkshops geeft en waar mooie keramiek staat uitgestald. Ook is er een kleine foto-expositie en zijn er happy socks van Sinkel Socks. Met een keramieken hartje op zak bedanken we alle deelnemers voor hun hartelijke ontvangst en de hartstocht waarmee kunst wordt gemaakt; recht uit het hart.

Tekst: MoDi
Foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *