Kunst om Dalfsen ook dit jaar weer in Lemelerveld!

Na 2 Corona-jaren keert Kunst om Dalfsen weer terug in het eerste weekend van mei. Zaterdag 7 en zondag 8 mei is het zover en u hoeft niet ver weg, want Lemelerveld en directe omgeving heeft dit jaar maar liefst 6 Kunstpunten waar u tussen 10.00-17.00 van harte welkom bent.
Pak de fiets, laat u verrassen, geniet van de kunst, het buitenleven, muziek en meer!

Kunstpunt 33 Keramiek “In de Schuure”
Hier vindt u meerdere kunstenaars (beeldhouwwerk, glaskunst, schilderijen en keramiek). Yvonne van Atelier Yvonne Linthorst schildert o.a. muurschilderingen en portretten, ook in opdracht. Alina Heerink maakt objecten van keramiek voor binnen en buiten.
Smaak en vermaak. Dit thema vindt u terug in alle werkstukken van Pim en Ton van Sprang.
Dat geweldige ‘vermaak’ zoeken zij in het maken van fantastische ‘smaakvolle’ objecten.
Torenbeek Glas in Lood is een veelzijdig glasatelier, idyllisch gelegen in de bossen bij Hellendoorn. Naast glas in loodpanelen maakt Marian ook glasfushing kunstwerken. Vooral vogels en andere dieren zijn een inspiratiebron voor haar, ze is van huis uit bioloog.
Zennepweg 14
8153 RG Lemelerveld
06-20317470
alinaheerink@gmail.com

Kunstpunt 34 Kulturhus de Mozaïek
Tijdens het Kunstweekend zal Kulturhus de Mozaïek weer een ontmoetingsplaats worden voor kunstenaars uit Lemelerveld en omgeving.
Ook dit jaar hebben we weer een divers aanbod van kunstvormen. Kunstenaars met uitlopende stijlen tonen prachtige schilderijen, glas, porseleingips en papierkunst.
Een van de kunstenaars die exposeren in het Kulturhus is Marije Gies met haar glaskunst. Ze maakt gebruik van verschillende technieken, zoals glas-in-lood, Tiffany, glasfusion en glascoating.

Kroonplein 58
8151 AZ  Lemelerveld
0572-370306
info@kulturhuslemelerveld.nl
www.kulturhuslemelerveld.nl

Kunstpunt 35 B&B en wijngaard de Wijnstaete
De dag afsluiten kunt u het best doen bij de Wijnstaete. Hier vindt u niet alleen beelden van speksteek en keramiek, in combinatie met vilten creaties van Hilda Schipper, maar er is zowel zaterdag- als zondagmiddag ook livemuziek te horen.
Zaterdagmiddag brengt het Haagse duo Ale Dijkstra en Mathieu Hermans, beter bekend als Menestrel, u in Franse sferen met bekende chansons van o.a.  Georges Brassens, Jacques Brel, Edith Piaf, Charles Aznavour.
Zondagmiddag hoort u de trompetklanken van het QR-Brass kwintet uit Heino die afwisselend bekende en minder bekende nummers spelen. Het kwintet bestaat uit serieuze amateurs en professionals.
Verder kunt u genieten van de Wijnstaete witte wijn en rosé uit 2021 die net op fles is. Zin in een klein hapje, een frisje of een biertje? Ook dat is tijdens het Kunstweekend allemaal te krijgen op de Wijnstaete.
Kom, kijk, voel, proef, luister, lach en bewonder!

Vilstersedijk 13
8152 EB Lemelerveld
0572-367971
info@wijnstaete.nl
www.wijnstaete.nl

Kunstpunt 36 Langsweg 31 Lemelerveld
Dit Kunstpunt doet dit jaar voor het eerst mee en hier exposeren vier studenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen: Ronne van den Hurk, Charlot van der Hoeven, Yvette Hartog-van Dijk en Karien Hillebrands.
Zij maken modern realistisch werk in de vorm van tekeningen en schilderijen en delen een passie voor ambachtelijk drukken, zoals houtsnede, etsen en lithografie (steendruk).

Langsweg 31
8152 EA  Lemelerveld
06-23918398
info@ronnevandenhurk.nl
www.ronnevandenhurk.nl

Kunstpunt 37 lunchroom & terras de Glinthaar
Hier exposeren o.a. kunstenaars van Stichting Vechtdalkunsten. Binnen worden schilderijen, keramiek en creatieve ideeen in glas getoond. Buiten in de nieuw aangelegde beeldentuin zijn beelden te zien van o.a. keramiek en metaal.
Maak een stop voor een kopje koffie of heerlijk Vechtdal-product.

Glinthaar 29
8148 RL  Lemele
06-34159624
info@deglinthaar.nl
www.deglinthaar.nl

Kunstpunt 38 Kaasboerderij en schilderijenhuis de Heileuver
Dit jaar is de Heileuver ook weer van de partij met 4 exposanten:
Heleen Goutbeek is op zoek naar schoonheid, het pure en ongerepte en dat vindt u terug in haar tekeningen en schilderijen
Thea Josephus Jitta is gefascineerd door lijnen en vormen, die zij verwerkt in steen, zoals albast, speksteen en serpentijn.
Mark Boiten laat zich in zijn schilderijen inspireren door het Sallandse landschap.
Harry Soepenberg schildert vooral landschappen waarin hij de sfeer en het licht van het Vechtdal en de Reest weergeeft.

De Heileuver: Proef de smaak van kunst en meer……

Dalmsholterdijk 17
8146 PE  Dalmsholte
0529-458232
info@heileuver.nl
www.heileuver.nl

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *