Kunst om Dalfsen in Lemelerveld

Lemelerveld en omgeving laat 18 en 19 september weer zien waar ze groot in zijn; creativiteit en originaliteit. Verschillende locaties in en om Lemelerveld openen hun deuren voor belangstellenden tijdens het Kunst om Dalfsen weekend.

Wat is het kunst- en cultuurweekend

Het kunst- en cultuurweekend is een tweedaags evenement. Normaal gesproken in het eerste  weekend van mei maar dit jaar 18 en 19 september. Rond de 50 kunstpunten nemen jaarlijks deel aan dit evenement. Bij de kunstpunten exposeren kunstenaars met een grote diversiteit aan werk zoals schilderijen, foto’s, keramiek, beeldhouwwerk en glaskunst. Veel kunstenaars komen uit Dalfsen en omstreken. Ook exposeren jaarlijks steeds meer kunstenaars die niet uit Dalfsen komen. Ieder jaar wordt er een gids uitgebracht waarin alle kunstpunten vermeld staan. Deze is gratis en verkrijgbaar bij de deelnemende kunstpunten en dus ook in Kulturhus de Mozaïek. Het evenement trekt veel bezoekers uit heel Nederland.

Waar kunt u allemaal terecht in Lemelerveld?

Wijngaard de Wijnstaete, Vilstersedijk 13, 8152 EB  Lemelerveld. Kunst, wijn en live-muziek en twee kunstenaars te gast: Godelieve Spee combineert op harmonieuze wijze textiel en materiaal uit de natuur. Lia van Dijk gebruikt olieverf, acryl en gemengde technieken voor intense portretten, dieren en stillevens. Kijk rustig rond, geniet van livemuziek en laat u verrassen door de heerlijke wijn van de Wijnstaete!

 ‘t Zwarte, Zonnebloemweg 3b, Lemele. Een buurtschap net buiten Lemelerveld met vele kunstenaars die u graag verwelkomen in hun achtertuin. Kunstgroep ‘t Zwarte doet voor de vijfde keer mee aan Kunst om Dalfsen. Reden genoeg om de vlag uit te steken. De acht kunstenaars vindt u op de vertrouwde plek rond het weiland met zeer gevarieerd werk: keramiek, glas-in-lood, schilderijen, mathematische kunst, objecten en muziek.

Keramiek “In de schuure”, Zennepweg 14, Lemelerveld. Bij velen al langer bekend, Alina Heerink met haar keramiek en schilderijen. Ditmaal vanuit haar nieuwe atelier! Ze is ook dit jaar niet alleen, Ton en Pim van Sprang met beeldhouwwerk, Anne von Drehle met schilderijen en Wil Boerhof met mozaïek exposeren bij haar in de tuin.

 Kulturhus de Mozaïek, Kroonplein 58, Lemelerveld. Een overdekte kunstmarkt met een drietal kunstenaars. Prachtig glas werk,  vormen van wol en iemand met zeer unieke zelfgemaakte tassen. De kunstenaars exposeren niet alleen maar zullen ook aan het werk zijn zodat u kunt zien hoe een en ander tot stand komt.

Atelier “Het Rode Dak”, Lemelerveldseweg 113, Lemelerveld. Bij Het Rode Dak wordt op ambachtelijke wijze keramiek gemaakt. Phien maakt handgevormde objecten en op de pottenbakkersschijf maakt zij gebruiksgoed. Spontaan ontstane vormen en structuren maken onderdeel uit van haar werk. Voor informatie over workshops: www.hetrodedak.com

Specials alleen op zondag 19 september:

 Optreden Voices, Nieuwe Berkendijk 8, net buiten Lemelerveld. Op zondag 19 september een bijzonder optreden van het popkoor Voices in de prachtige tuin van dirigente Mieke Bruins.  ‘Voices’ is een club van dertig gezellige nachtegaaltjes (dames). De vrolijke, nostalgische, melancholische of herkenbare deuntjes van het koor zijn, niet alleen in de kerk, maar ook steeds vaker op evenementen en bijeenkomsten te horen. Ze hebben een divers en uitgebreid repertoire. Voor elk wat wils. Het is dan ook heel aanstekelijk om even een (paar) liedjes met de dames mee te zingen. Dat kan en mag allemaal op zondag 19 september, tussen 14.30 en 16.30 uur.

Daarnaast zijn er verschillende exposities van amateurkunstenaars te zien in de tuin.

Polyhymnia miniconcert, Kroonplein, bij café Reimink voor. Het weekend sluiten we af met een heerlijk mini concert van Polyhymnia. Vanaf 16.00 uur treden de muzikanten voor u op, op het Kroonplein.

U ziet er is voldoende te zien en te beleven tijdens het Kunstweekend. In Kulturhus de Mozaïek zijn programmaboekjes gratis af te halen, zodat u goed voorbereid aan uw bezoek kunt beginnen. Wij ontmoeten u graag en de koffie staat klaar!

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten