Kulturhus De Mozaïek

 

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld biedt onderdak aan een groot aantal organisaties, stichtingen en verenigingen. Naast ieders eigen activiteiten ontwikkelen we ook gezamenlijke activiteiten voor de inwoners van Lemelerveld. Deze onderlinge samenwerking is wat een kulturhus tot een kulturhus maakt.

Kulturhus de Mozaïek: 

Het Kulturhus is het beste bereikbaar via mail info@kulturhuslemelerveld.nl 

Huiswerkbegeleiding in Kulturhus De Mozaïek.

Wij bieden huiswerkbegeleiding aan voor kinderen van de basisschool en het vervolgonderwijs.  Wij hebben 2  docenten die uw kind kunnen helpen en ondersteunen. Zij kunnen studievaardigheden aanleren en inhoudelijk op alle vakgebieden ondersteunen. De docenten stellen zich hieronder aan u voor.

Ik ben Saphira Weeda, 28 jaar oud en woon nu 2,5 jaar in Lemelerveld. Na mijn vwo-diploma gehaald te hebben, heb ik tijdens mijn hbo-studie jarenlang bijlessen gegeven in de vakken wiskunde, economie en Engels. Op dit moment werk ik onder andere als huiswerkcoach op een middelbare school, waar ik leerlingen help met plannen en effectief leren. Daarnaast heb ik ervaring met lesgeven in het basisonderwijs.

Ik ben Jelly van der Vegte-Exel, ben 63 jaar en woon in Lemelerveld. Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie heb ik jaren voor de klas gestaan op de basisschool. Na de opleiding Remedial Teaching heb ik als zzp-er in een maatschap gewerkt met 2 remedial teachers en 2 kinderpsychologen. Wij deden onderzoek en gaven individuele begeleiding aan kinderen van 4 tot 18 jaar. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van kinderen met dyslexie en dyscalculie.

Kosten bedragen € 7.50 per kind per uur.

De begeleiding is mogelijk van maandag tot en met donderdag.

Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar info@kulturhuslemelerveld.nl

Nieuw! Werkcafe

Wil jij graag aan het werk, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Ben je niet tevreden met je huidige werk? Of wil je graag een diploma? Ontdek het werkcafé, nieuw in de gemeente Dalfsen.
Elke laatste dinsdag van de maand bij ons in De Mozaïek. Inloop: van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Bibliotheek:

Gebruik maken van de bibliotheek kan op de volgende tijdstippen:
Onbemand (geen bibliotheekmedewerker aanwezig) Iedere ochtend: Maandag tot en met vrijdag vanaf 8.30 uur

Bibliotheekmedewerker aanwezig:
Maandag en woensdag:  14.00 uur tot 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 14.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdagmiddag gesloten

Kijk op www.bibliotheekdalfsen.nl voor meer informatie en reserveringen en de overige openingstijden van Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst.

Saam Welzijn:

Voor vragen op het gebied van Welzijn of voor Saam Welzijn kunt u bellen met het telefoonnummer 0529- 793013.

GGD Jeugdgezondheidszorg:

In ons Kulturhus is de GGD gehuisvest met een consultatiebureau. Iedere donderdagochtend van 9.00 tot 9.45 uur is er een inloopspreekuur voor al uw vragen op het gebied van opvoeding en gezondheid. Wilt u graag even extra komen wegen of meten of heeft u een vraag voor de verpleegkundige kom dan rustig langs.

Carinova:

Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel: 0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

Het Infopunt:

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Ook het Informatiepunt Digitale Overheid is ondergebracht bij het Infopunt. Hier helpen de medewerkers je graag verder met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Je wordt direct geholpen of doorverwezen naar de juiste organisatie als het gaat om persoonsgebonden informatie.

Waar en wanneer?

De Infopunten zijn gevestigd in de Kulturhusen in de drie grote kernen: De Trefkoele, De Spil en De Mozaïek. Minimaal vier keer per week zijn de infopunten open, speciaal opgeleide vrijwilligers staan de vragenstellers graag te woord. Wanneer u niet meteen een antwoord krijgt op uw vraag, wordt er altijd een afspraak gemaakt. U hoeft niet van het kastje naar de muur, u krijgt altijd antwoord via het Infopunt! In Lemelerveld kunt u terecht op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Hulp bij digitale vragen

Elke dinsdagmorgen tussen 9.30 en 10.30 uur is er een digitaal vragenuurtje. Hovsep Khachadurian van SAAM  helpt mensen die technische vragen hebben over hun mobiele telefoon, computer, tablet, e-reader of internet.

De Kern, maatschappelijk werk:

Bereikbaar op 038 45 69 700.

Partou

Kinderopvang Partou kunt u telefonisch bereiken op; tel. 0572 37 03 78

 

Voor meer actueel nieuws volg ons via:
twitter    facebook

Verhuur vergaderruimte

Kulturhus de Mozaïek biedt ruimte te huur aan voor o.a.:

 • Vergaderingen
 • Workshops
 • Presentaties
 • Bijeenkomsten

verhuurHet Kulturhus beschikt hiervoor over meerdere vergaderruimtes. Deze variëren in ruimte van 7 tot 60 personen. Ook hebben we een spreekkamer voor 1 op 1 gesprekken beschikbaar.
Wij hebben de beschikking over een beamer, groot presentatiescherm, flipovers en een geluidsinstallatie waar u gebruik van kunt maken.
Er is in het hele gebouw een goed en vrij toegankelijk Wifi signaal aanwezig.
Kosten variëren tussen de € 20.00 en € 87.50 per dagdeel.

Huurt u een ruimte bij ons, dan krijgt uw activiteit, indien gewenst, gratis publiciteit via onze facebook pagina en de site van www.sukerbiet.nl !

We hebben diverse ruimtes beschikbaar:

 • Vergaderzaal 1 (maximaal 7 personen)
 • 't Febriek (maximaal 60 personen)
 • Jeugdsoos, Chill Point
 • De Mozaiek 1 (maximaal 20 personen)
 • De Mozaiek 2 (maximaal 40 personen)
 • Bibliotheek
 • 't Kerkbrugje (maximaal 16 personen)

Voor meer informatie belt u met 0572-370306. We zijn er maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 15.30 uur en op vrijdagochtend van 8.30 uur tot 11.45 uur.

Via mail altijd bereikbaar: info@kulturhuslemelerveld.nl

Bestuur

Een Kulturhus is een combinatie van verschillende voorzieningen onder één of meerdere daken, waarin de onderlinge samenwerking de sleutel is. In ons Kulturhus beheren en exploiteren we samen het Kulturhus, en dragen we samen de verantwoording voor de gehele programmering.

Het bestuur van het Kulturhus bestaat uit de volgende personen:

Gerrit Hoogenboom (voorzitter)
Henk den Hollander (secretaris)
Marcel Reimink (penningmeester)

Historie

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld is op 9 juni 2004 geopend door HKH Prinses Margriet als één van de eerste kulturhusen in Nederland.

Dit Scandinavische concept wordt tegenwoordig steeds meer toegepast om tal van voorzieningen in kernen en wijken te behouden. Meerwaarde creëren uit gezamenlijke voorzieningen, programmering en beheer, waardoor behoud van maatschappelijk, sociaal en cultureel kapitaal in een woonkern langdurig gewaarborgd is. In Lemelerveld is het kulturhus een plek waar voor alle lagen van de bevolking tal van organisaties zeer uiteenlopende activiteiten organiseren.

Kulturhus De Mozaïek
Kroonplein 58
8151 AZ Lemelerveld
0572 - 37 03 06

Dagelijkse leiding aanwezig:
maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 15.30 uur
vrijdag:
08.30 uur tot 11.45 uur
of via mail:
info@kulturhuslemelerveld.nl
>> route

Dagelijkse leiding
Dorien Grootenhuis

Annette Harmsen 

Gebruikers Kulturhus

 

We hebben ook een brochure gemaakt met hierin heel veel informatie en een overzicht van de terugkerende activiteiten.

Zie hier de link naar ons  Programmaboekje