Kulturhus de Mozaïek opent weer voorzichtig haar deuren.

Nadat premier Rutte in maart aankondigde dat Nederland in een intelligente lockdown ging hebben wij ook helaas onze deuren moeten sluiten. Geen bibliotheek, geen activiteiten en bijeenkomsten en geen ontmoetingen. Het was stil, veel te stil in ons huis.

Aanpassingen gebouw
Wij hebben niet helemaal stil gezeten. Zo is ons hele kulturhus voorzien van ledverlichting en hebben we een nieuwe brandmeldcentrale gekregen. Ook zijn alle kasten eens flink opgeruimd en schoon gemaakt.
Nu alles weer langzaam aan op gang komt hebben we ons bezig gehouden met de aanschaf van handgel, route stickers, en goed nagedacht over hoe we het e.e.a. weer kunnen opstarten. Bij dit alles steeds de maatregelen van het RIVM en de gezondheid van u als bezoeker en onze medewerkers in ons achterhoofd .

Beperkte opstart activiteiten
We merken dat met name de ouderen en alleenstaanden ons en de activiteiten van Saam enorm gemist hebben. Ondanks de telefoontjes, kaartjes of een kleine attentie zijn ze veel alleen thuis. Helaas moeten we ook constateren dat we veelal te maken hebben met een doelgroep die in de risico groep valt door hun gezondheid en/of leeftijd. Veel activiteiten kunnen we dus ook nog niet op een veilige manier opstarten. Biljarten is op dit moment beperkt mogelijk.
Wel zijn we voortdurend aan het nadenken over hoe we wel u kunnen ontvangen.

Open voor een kopje koffie, praatje of vergaderruimte
Mocht u zin hebben aan en kopje koffie en praatje? De deur staat open en loop dan ook rustig binnen. Wij ontvangen u graag op 1.5 meter afstand.
Wij hebben onze ruimtes zo kunnen inrichten dat u met maximaal 20 personen op een veilige manier kunt vergaderen. Informeer hiervoor bij beheer voor de mogelijkheden. 0572 370306

Bibliotheek
De bibliotheek is op dit moment alleen geopend op maandag, woensdag en vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. Door de regelgeving is het helaas nog niet mogelijk om tijdens de onbemande uren boeken te lenen of terug te brengen.

Taalpunt
Het Taalpunt werkt op afspraak en is telefonisch bereikbaar op 06 33834681

Carinova
Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel: 0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 – tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

De Kern, maatschappelijk werk
De Kern, maatschappelijk werk is bereikbaar op 038 456 97 00.

Logopedie
Ook de logopedie is weer opgestart en ontvang u graag weer live i.p.v. via beeldbellen. De logopediste is op maandag en woensdag in het Kulturhus te vinden. Wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen met 0529 433 622

Partou
Kinderopvang Partou is gedurende de lockdown geopend geweest. Eerst alleen voor kinderen met ouders in de vitale beroepen maar nu weer voor alle kinderen.

Infopunt
Het Infopunt is alleen telefonisch bereikbaar. Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Het Infopunt is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en woensdagavond van 18.30 – 20.30 uur. Het telefoonnummer is 0529 793013.
In verband met de coronacrisis is het fysieke Infopunt voorlopig nog dicht, wel is het mogelijk een persoonlijke afspraak te maken via het telefoonnummer.

Huiswerkbegeleiding en bijles via Jenneke van Doesburg
Jenneke: Ik vind het leuk om jonge mensen individueel te begeleiden en hun net dat steuntje in de rug te geven om tot meer zelfvertrouwen en tot betere resultaten te komen. In de klas wordt steeds vaker een beroep gedaan op het zelfstandig eigen maken en verwerken van de lesstof. Maar hoe doe je dat dan? Wat is de beste manier om te plannen? Bij iets meer individuele aandacht in een rustige omgeving kan uw kind het niveau in haar/zijn eigen tempo op het gewenste peil brengen. Het geeft veel voldoening als een slecht rapportcijfer wordt omgezet naar een dikke voldoende!
Ook interesse voor huiswerkbegeleiding en of bijles? Neem contact op met : Jenneke van Doesburg, 06-22178997 of doesburgjwvan@gmail.com

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *