KokkieBikes: “ Net ‘n tandje beter”

Zaterdag veertien december aanstaande is het op één dag na precies dertien jaar geleden, dat Vincent Kok op de huidige locatie voor het eerst de deur van zijn rijwielzaak opende. Aanvankelijk in 2003 begonnen met KokkieBikes in een klein pand aan de Dorpsstraat, verkastte hij ongeveer anderhalf later naar de voormalige winkel van Schlecker aan het Kroonplein. En nu zit Vincent alweer dertien jaar op de plek waar hij als ‘broekie’ het vak leerde van Gait Stappenbelt. Van leerjongen naar ondernemer: dat kan als je én leergierig én vakman bent.

Ongeveer een jaar geleden werd het plan opgevat om het bedrijf een rigoreuze facelift te geven. Na maanden van voorbereiding en planning ging afgelopen week ‘ de beuk erin’. De winkel ging een week dicht en met man en macht werd aan de verbouwing begonnen. Om te beginnen moest de winkel leeg. Dat klusje werd door zo’n vijfentwintig man in drie uur geklaard! De voorraad werd ondergebracht bij buurman Multimate en men kon aan de gang met boren, schroeven, zagen, verven, noem maar op. Alleen de buitenmuren zijn gebleven! En kijk eens wat er nu staat. Een frisse, ruimtelijke en overzichtelijke verkoopruimte, waarbinnen alles is aangepast aan de eisen van deze tijd. Dat wil zeggen: efficient, doelgericht en waar mogelijk gedigitaliseerd.

Vincent is uitermate te spreken over de medewerking van zijn personeel en de bij de verbouwing van KokkieBikes betrokken bedrijven: Hulsman Bouw+, Ernesto Snelmontage, drukkerij Van Asselt, Wantix Led, Lenferink Lemelerveld, Salland ICT, Electrocentrum en Vangnet IT.

Er komt aanstaande zaterdag geen speciale opening. Wel is er bij KokkieBikes een Open Huis waar iedereen welkom is. In de gloednieuwe winkel van KokkieBikes is een speurtocht uitgezet met kans op leuke prijzen. En natuurlijk is er het gebruikelijke hapje- en- drankje.

Een trotse en enthousiaste Vincent heeft mij afgelopen vrijdag rondgeleid in zijn winkel. Ik kan iedereen aanraden om er aanstaande zaterdag een kijkje te gaan nemen, want je kijkt je ogen uit, als je ziet hoe een moderne ondernemer zijn zaakjes voor elkaar heeft. Je zult er geen spijt van hebben!

tekst: © Bert Rodenburg  foto: Hans Heerink

Geef een reactie