Kinderen van Partou bso Dorpsstraat en bso Vogelaarstraat ruimen rommel op

Partou aan de Dorpsstraat en Ds AJW Vogelaarstraat deden mee aan de Landelijke Opschoondag, die voor de 17e keer georganiseerd wordt door Supporter van Schoon. De kinderen van de buitenschoolse opvang gingen aan de slag om het Kroonplein en de speeltuinen aan de Hoogeboomstraat, Ds. C. Keerstraat en P. Buismanstraat schoon te maken.

Supporter van Schoon en Partou werken samen om kinderen bewust te maken van hun leefomgeving en hun eigen actieve rol in de maatschappij. Ze leren onder andere meer over zwerfafval, recyclen en milieubewuste keuzes maken. We vinden het belangrijk dat de kinderen zich bewust worden van wat de gevolgen van rondzwervend afval zijn. Zo duurt het wel 20 jaar voordat een kauwgompje afgebroken is. Door ze dit mee te geven, kunnen we samen de omgeving schoner maken en buiten spelen in een schone straat of  speeltuin.

De kinderen gingen enthousiast aan de slag met het opruimen van de speeltuinen en waren trots op het eindresultaat. Een berg afval in vuilniszakken verzameld en een schone omgeving waar kinderen weer lekker buiten kunnen spelen!

Geef een reactie