kinderen maken prachtig presentje tijdens moederdagactiviteit van Saam Welzijn

Zaterdag 12 mei, de dag voor Moederdag. Wat geven wij aan moeder? Wat wordt het dit jaar? Wat vindt mijn moeder mooi en waar kunnen wij haar mee verrassen? Gaan wij naar de winkel of bedenken wij zelf iets?

Saam Welzijn biedt al jarenlang aan kinderen de kans om voor een klein bedrag zelf voor Moederdag iets te maken. Zelf iets maken wordt door moeders vaak ook heel erg op prijs gesteld. Tussen half 10 en 11.00 uur konden de kinderen doorlopend deelnemen om een mooi bloemstukje te maken.

Dit jaar maakten de kinderen een mooi bloemstukje. Er was snoeimateriaal verzameld van o.a. gedroogde stelen van de zonnebloemen, polygonium en de kleine berenklauw. Rondom een longdrinkglas werden de takken gegroepeerd en met een reepje fietsband goed vastgezet. Sommige stelen werden voorbehandeld met krijtverf, andere takken die van zich zelf al heel mooi waren, behielden hun natuurlijke kleur. Met een mooi rood band werd het fietsbandje weggewerkt.

hartje

Alle kinderen kregen wat klimopblaadjes, gipskruid, een takje asparages en een mooie rode gerbera.Natuurlijk werd het cadeautje ook mooi ingepakt en werd het helemaal compleet gemaakt met een kaartje waarop een wens werd gezet.

Vanwege de meivakantie namen er dit jaar helaas minder kinderen deel dan andere jaren. Maar de kinderen die wel deelnamen waren heel erg enthousiast! Moeder wordt weer blij gemaakt met een supergaaf cadeautje! Iedereen een hele fijne Moederdag gewenst!

Saam Welzijn organiseert op zaterdag 16 juni een vaderdagactiviteit. Noteer het nu alvast in je agenda!

foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie