Kinderburgemeester Myla deelt presentje uit

Myla Groenendijk, de Dalfser kinderburgemeester, heeft in haar volle agenda ruimte gemaakt om de mensen van de Coöp te bedanken voor hun inzet voor de actie “Alle Shampooflessen Verzamelen. Bij de winkel staat al enige tijd een inzamelbak voor lege shampooflessen en die zal er tot het einde van het jaar blijven staan. Ook de andere deelnemende winkels in de gemeente Dalfsen ontvingen een attentie. Na het overhandigen van de attentie moest Myla direct door naar een 60-jarig huwelijk. Samen met haar ambtsgenoot Erica feliciteerden zij het diamanten echtpaar.

Myla vindt duurzaamheid heel belangrijk: “de aarde warmt snel op en daarom is het niet goed om allerlei spullen maar in het milieu te gooien en niet te recyclen”, aldus Myla. Als er ondertussen met veel kabaal een kar voorbijkomt en ze veel harder moet praten om boven het lawaai uit te komen reageert ze met een uitbundige schaterlach. “Shampooflessen worden veel gebruikt en daarom is het goed om die in te zamelen”, vervolgt ze ongestoord haar verhaal.

Myla vind het leuk dat ze nog een schooljaar kinderburgemeester mag zijn. Ze wil nog graag veel doen en bereiken. Ze zit vol ideeën om van Dalfsen een nog mooiere gemeente te maken. Door een eigen website wil ze ook kinderen in andere dorpen bereiken.

Ondertussen loopt de actie Alle Shampooflessen Verzamelen! goed door. De inzamelbakken bij de supermarkten blijven nog staan want de stroom ingezamelde flessen blijft groot. Ondertussen zijn er door het succes in Dalfsen plannen om de actie ook buiten de gemeentegrenzen te gaan organiseren.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Leeg Voor Facebook

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten