KIES Kinderen In Een Scheiding

De A is van Gescheiden.

De A is van Anders, niets is meer zoals het was. Het schijnt tegenwoordig normaal te zijn, ik ben namelijk niet de enige in mijn klas.
De B is van Bellen, zeiken, klagen, úren lang. Ik kan echt alles horen mam en pap, ook al ga je even naar de gang.
De C is van Cynisme, hoor en voelbaar in iedere zin. Het lukt je maar niet om normaal te doen, wanneer ik over het weekend bij de ander begin.
De D is van Denken, heb ik wel aan alles gedacht? Mijn oplader, knuffel en voetbalsokken, of is die toch nog gebracht?
De E is van Echt gescheiden. Of was het soms voor nep? Dan vind ik het niet grappig, want jullie zijn alles wat ik heb!
De F is van Fuck you, want soms ben ik heel erg boos, ik laat het je niet merken mam en pap, jullie voelen je al zo machteloos.
De G is van Geld dat volgens jou niet gelukkig maakt. Juist daarom zal ik nooit begrijpen waarom je over de alimentatie klaagt. De G is ook van Grote mensen zaken en de G is van Gevaar. Willen jullie mij voor altijd samen blijven beschermen, ook al zijn jullie uit elkaar?
De H is van Hartelijk gefeliciteerd we vieren twee keer je verjaardag kind! Ik kan niet genieten van jullie overdreven grote cadeaus, ik merk dat ik het lastig vind. Zijn we al bij de T van Twee violen en een Trommel en een fluit? Ik ga het liefst weer naar mijn kamer, blazen jullie zelf de kaarsjes uit?
De I is van jouw nieuwe IK. En jouw “Nu ga ik doen wat IK leuk vind.” Even een vraagje tussendoor; “Waar ben IK jullie kind in dit verhaal?”
De J is van Joepie! Het weekend komt eraan! Of moet ik zeggen de O van Overdracht en gezellig in jullie spanningsboog staan?
De K is van KIES, daar KIES is ik voor mijzelf en praat ik over mijn eigen gevoelens en gedachten.
De M is van mijn Moeder, ze is anders dan voorheen. Ik mis mijn moeder naast mijn vader of ben ik dan gemeen?
De N is van Niet mijn taak, scheiden is een hoop geregel maar niet mijn taak.
De O is van Onrecht, het werd je aangedaan. Maar kan iemand mij soms vertellen wat IK verkeerd heb gedaan?
De P is van Plezier, ik durf het niet te maken. Want als het leuk was bij de één, dan ben ik bang om de ander verdrietig te maken.
De Q is van Question, jullie hebben mij helemaal niets gevraagd. Heb ik misschien niet goed mijn best gedaan of ergens te vaak over geklaagd?
De R is van Reken maar, dat ik jullie heel erg mis. Geef me tijd eraan te wennen, dat ons gezin er niet meer is.
De S is van Sorry. Het spijt me, jullie huwelijk ging stuk. Misschien brengen de bonuskinderen meer geluk.
De T is van Twee, twee huizen, twee keer Sinterklaas en kerst. Twee voordeuren en twee sleutels, die raak ik kwijt maar niet expres.
De U is van Uitstekend. Volgens de juf heb ik het dit jaar uitstekend gedaan! Een goed rapport, een rustig kind, dus jullie kunnen met een gerust hart verder gaan.
De V is van Vader, ik heb alleen jou. Je bent mijn held en mijn voorbeeld en mijn moeder was jouw vrouw.
De W is van Wensen. Zal ik er eentje doen? Ik wens dat jullie bij me blijven, ook al moeten we dat nu in schema’s doen.
De X is van kusjes, zó vaak ‘dag en hoi zoenen’ iedere keer. Sorry dat ik soms alleen maar zwaai, ik zie je toch overmorgen alweer?
De Y is van Eiland, ik weet heus wel hoe je het schrijft. Ik zie jullie er op zitten, ieder op zijn eigen eilandje en ik peddel heen en weer.
De Z is van Zeuren, van Zielig zijn en Zwijgen. Maar ook van Zullen we de stad in gaan en Zullen we alles tegen elkaar Zeggen of desnoods schrijven?
Ik hoop in ieder geval en met heel mijn hart, dat jullie wel voor altijd bij mij willen blijven.

KIES is een preventieve spel- en praatgroep voor alle kinderen van gescheiden ouders. Want een scheiding van ouders is altijd van betekenis in het leven van een kind. KIES biedt kinderen een unieke kans om op een onafhankelijke plek te onderzoeken hoe het is om gescheiden ouders te hebben. Een plek waar je als kind even geen rekening hoeft te houden met je ouders. Bij KIES gaat het om het kind. We maken gebruik van verschillende werkvormen: tekenopdrachten in mappen, werkbladen, stellingen, verhalen, gedichten, metaforen, spel en gesprek.

Tijdens 8 bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod zoals: de scheidingsmelding, de omgangsregeling, het missen van de afwezige ouder, herinneringen, gevoelens en gedachten, vertrouwen, rechten van het kind, wensen, samengestelde gezinnen, stiefouders, hulp vragen, concentratieproblemen op school en omgaan met veranderingen.

Groepen
Om rekening te houden met de belevingswereld van de kinderen en hier op in te spelen bieden we verschillende groepen aan namelijk:
KIES voor het jonge kind, groep 1 t/m 3
KIES bovenbouw, groep 4 t/m groep 8
KIES voor jongeren, jongeren van het VO

Ouders worden betrokken bij KIES door middel van twee ouderavonden, een avond voor de start van de groep en een avond na de afronding.

Aanmelden
Het hele jaar door kan er worden aangemeld, bij voldoende aanmeldingen kan een KIES groep van start gaan. Wanneer de groep vol is dan komt uw kind op de wachtlijst voor de volgende groep. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan KIES.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met: KIES Coach Joyce Blokland

j.blokland@saamwelzijn.nl

06-25167619

Geef een reactie