Kettingkledingruil

Met de kettingkledingruil kun je corona-proof kleding ruilen. Toen ik klein was kreeg ik wel eens een tas kleding van familie of buren. Dat vond ik altijd een feestje want dan kon ik zomaar “nieuwe” kleding uitzoeken. De inhoud van de tas werd zorgvuldig doorgenomen en ik koos de items uit die ik wilde hebben.

Die herinnering kwam heel even terug toen ik hoorde over de kettingkledingruil: je krijgt een tas kleding thuis, haalt er uit wat je wilt hebben. Stopt er weer kleding in terug waar je zelf op uitgekeken bent en geeft de tas weer door. Iedereen houdt de tas een paar dagen in huis, zodat je op je dooie gemak de spullen kunt bekijken. Er zijn mensen die dat eigenlijk veel relaxter vinden dan op een fysieke kledingruil waar iedereen door elkaar loopt om te zoeken en te passen.

Je kunt vrijblijvend meedoen want je moet niks, zit er niks voor je bij dan geef je de tas gewoon weer door. Het leuke is dat je niet alleen “nieuwe”kleding krijgt, maar ook weer nieuwe mensen beter leert kennen. Er komt een bijbehorende app-groep waarin je een foto kunt posten van je “nieuwe”aanwinsten. Het is leuk om te zien hoe jouw kledingstuk iemand anders staat.

Kledingruil is ook een goede manier om kleding uit te proberen die je anders niet zo snel zou kopen. En als je iets toch niet blijkt te dragen, om welke reden dan ook, doe je het gewoon weer in de volgende tas die voorbij komt. Net zo makkelijk;)

Sommige dingen kan je niet ruilen, als iets stuk is bijvoorbeeld of heel erg aan het pillen is. Witte overhemden zijn ook heel moeilijk, want die worden heel snel smoezelig in de kraag en onder de oksels. de kwaliteit van items hoog houden is heel belangrijk.

Ik ga zo’n kettingkledingruil opstarten in Lemelerveld en omgeving. Er zijn al deelnemers vanuit Lemelerveld, Luttenberg, Nijverdal en Dalfsen, dus misschien worden het wel meerdere tassen en routes, hoe mooi zou dat zijn!

Dus lijkt het je leuk om ook mee te doen? Meld je dan snel aan, dan kunnen we van start!
Opgave kan naar christel@eigenzinnigestijl.nl of via 06-33136045

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten