Kamer gezocht met aandacht

Herinner je je nog toen je voor het eerst op eigen benen stond? Misschien had je hulp als het even niet ging. Wat als je dat sociale vangnet niet had? Geen vertrouwde plek om naar terug te keren? Help een kwetsbare jongere in Lemelerveld door je huis en hart open te stellen. Lees verder om te ontdekken hoe.

Beste bewoners van Lemelerveld,

Herinner je je nog de tijd dat je voor het eerst op eigen benen stond? Misschien dacht je terug aan de steun die je kreeg van familie of vrienden als het even moeilijk was. Maar wat als je dat sociale vangnet niet had? Wat als er geen vertrouwde plek was om naar terug te keren? Nu heb je de kans om dat verschil te maken in het leven van een jongere. Jij kunt die veilige haven bieden waar ze zo hard naar verlangen.

Kamers met Aandacht, in samenwerking met de gemeente Dalfsen, zoekt lieve en betrokken mensen zoals jij. Mensen die bereid zijn om een jongere in huis te nemen, of je nu koopt of huurt, vaak thuis bent of niet. Het maakt niet uit hoe oud je bent – wat telt is je hart en je bereidheid om een veilige haven te bieden.

Deze jongeren zijn niet problematisch; ze zijn gewoon kwetsbaar en hebben iemand nodig die naar ze omkijkt. Iemand die hen helpt hun weg te vinden in de maatschappij, die ze een luisterend oor biedt, en hen ondersteunt bij het opbouwen van een stabiel en zelfstandig leven. Ze zoeken rust en geen gedoe, en jij kunt hen die rust bieden.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat het ingewikkeld wordt. De gemeente zorgt voor een ervaren zorgaanbieder die de jongere helpt aan duurzame zelfredzaamheid. Het verblijf is bovendien tijdelijk, met een maximale duur van twee jaar. Gedurende deze periode betaalt de jongere gewoon huur aan jou.

Door je huis open te stellen, geef je deze jongeren een kans op een beter leven en draag je bij aan een hechtere gemeenschap. Stel je voor wat voor verschil dat kan maken, niet alleen voor hen, maar ook voor jou. Het kan een ongelooflijk verrijkende ervaring zijn om iemand te helpen en tegelijkertijd nieuwe energie en verhalen in huis te halen.

Wil je meer weten over hoe je kunt helpen? Neem contact op met Kamers met Aandacht en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om een verschil te maken in het leven van een jongere.

Met vriendelijke groet,

Sanja Zijlstra, Projectcoördinator Kamers met Aandacht

Deel dit: