Jubilaris bij de brandweer

Afgelopen week hebben ze binnen het brandweerkorps van Lemelerveld weer een jubilaris gehuldigd en hebben 2 korpsleden hun hoofdbrandwacht onderscheiding gehaald.

David Ten Broeke was 25 jaar binnen het korps actief. En Stefan Jansen en Gerda Hagen hebben deze avond hun Hoofdbrandwacht onderscheiding gekregen. Deze krijgen brandwachten die 5 jaar hun taken hebben vervuld. Na 5 jaar gaan ze van brandwacht naar hoofdbrandwacht. Tijdens deze gezellige avond met de Noablussers werden ze in het zonnetje gezet door commandant Gerard Heerink die tevens een woordje naar de jubilaris en de andere aanwezigen richtte namens de Veiligheidsregio waar het korps van Lemelerveld nu 5 jaar onder valt.

De Noablussers is een vereniging waar Lemelerveldse brandweerlieden zich bij aan kunnen sluiten voor na het actieve brandweerleven. Eenmaal per jaar komen het korps en de Noablussers bij elkaar. Zo zijn de Noablussers na die avond weer op de hoogte wat voor uitrukken het korps heeft gehad en de leden van het korps weten welke uitstapjes de Noablussers maken.

Tevens werd er een fotoserie getoond! Deze was gemaakt door huisfotograaf Martin Zwakenberg. Deze serie waren van uitrukken van het afgelopen jaar. Tevens waren daar foto’s te zien van de vervanger van een brandweerauto, de 2060. Dit is een voertuig met een grote hoeveelheid transportslangen en een afzetpomp zodat we over grote afstand bluswater kunnen transporteren naar de brand. Deze auto wordt in 2019 vervangen door een nieuwe. Met nieuwe technieken, een 4×4 aandrijving en een dompelpomp kan het korps hier weer jaren mee voort.

Door: brandweer Lemelerveld, Foto’s Martin Zwakenberg

Geef een reactie