Johan & Thea Neppelenbroek dragen COOP-stokje over.

Op woensdag zes oktober j.l. tijdens een gezellig en lang uitgesteld COOP-vaste-medewerkers-diner, werd er na elke dinergang een verrassing aangekondigd door eigenaar Johan. Jubilarissen, pensionada’s en uitgestelde heuglijkheden werden gehuldigd en goed gevierd. Het klapstuk van de avond werd echter bewaard tot einde, bij het dessert. Toen werd er aangekondigd dat Johan & Thea Neppelenbroek, aan het begin van het nieuwe jaar 2022, na jarenlange tomeloze inzet, hun fantastisch opgebouwde supermarkt gaan overdragen. En natuurlijk niet zomaar aan de eerste de beste (vreemdeling).

Nee, de vertrouwde gezichten Arno Slagman en Jill Neppelenbroek, zijn met zorg geselecteerd en staan te popelen om het stokje met beide handen aan te nemen. Zowel Arno als Jill zijn zeer vereerd en dankbaar dat ze het vertrouwen en de kans krijgen om het levenswerk van Johan en Thea voort te zetten.

Arno begon achttien jaar geleden als vakkenvuller in de winkel. Naast zijn sportopleiding had hij tijd over om zich het wel en wee van de winkel, op alle fronten, gaandeweg eigen te maken. Hij was leergierig, toonde altijd een brede interesse en bleek een beoogd bedrijfsleider. Jaren geleden tijdens een najaarsbeurs introduceerde Johan Arno al als toekomstig ondernemer, ‘alleen weet hij dat zelf nog niet’, werd er gekscherend bij vermeld. Dat toekomstbeeld bleek toch te kloppen. Arno heeft er ontzettend veel zin in om samen met zakenpartner Jill, in te stappen en door te denderen op deze goedlopende trein.

Ook Jill is een vertrouwd gezicht binnen de COOP. Na haar studie Small Business Retail Management ging ze in het bedrijf aan de slag, om ondertussen te kijken wat er op haar pad zou komen. Nou, het pad lag in de winkel! Elke dag is weer anders en het supermarkt-wezen bleek perfect bij haar te passen. Ze ontwikkelde zich als allrounder, die overal inzetbaar is, zowel op de winkelvloer als achter de schermen op kantoor, waar ze o.a. de personeelszaken voor haar rekening neemt.

De energie spat van het toekomstige zakenduo af. Veel taken en zaken zullen het zelfde blijven, maar er zullen ook ongetwijfeld wijzigingen komen, omdat ze beiden zeer gemotiveerd zijn er hun eigen draai en stempel aan te geven. Er komt een hele nieuwe transitie; t.z.t een nieuwe naam voor de COOP-keten (PLUS) en een nieuw duo aan het roer. Volop in ontwikkeling en in beweging dus. En dat is mooi, daar zijn de jongelui ook aan toe. Dit is bij uitstek het juiste moment voor vernieuwing op meerdere fronten.

De medewerkers zien het helemaal zitten met dit verse zakenduo. Het gehele team was aangenaam verrast, maar wist dat er veranderingen in het vat zaten. Menigeen wist ook in welke vorm, het was alleen nog een kwestie van tijd, wanneer het moment daar zou zijn. Tja, over tijd gesproken, Johan en Thea? Decennia lang keihard gebuffeld, veranderingen doorgevoerd, winkeltijden uitgebreid, een prettig team gevormd en het dorp ‘gediend’. Daar komt in januari een einde aan.

Gaan jullie het niet enorm missen en wat te doen met al die tijd? ‘Nou, allereerst eens even helemaal niks!’, aldus het echtpaar. Bijkomen, geen verplichtingen, genieten van de dingen waar normaliter nooit tijd voor was. ‘En daarna komt er vast wel weer iets op ons pad’. Mocht de nood aan de man zijn in de winkel, dan is Johan de beroerdste niet om bij te springen, maar verder zien ze wel hoe het gaat lopen. Ze hebben alle geloof en vertrouwen in hun opvolgers en gunnen hen deze mooie en unieke carrièrekans. Juist in deze hectische vierentwintig-uurs economie, waarin alles continu door draait, is het ontzettend goed en fijn dat twee personen het stokje kunnen overnemen, “want in je eentje is het niet te doen’. Het tweetal vult elkaar goed aan en hebben elk hun specifieke kernkwaliteiten en competenties. Een gouden duo lijkt geboren.

Wij wensen Jill en Arno heel veel succes met de overname van dit fijne, goedlopende bedrijf. En Johan en Thea, hartelijk dank voor jullie jaren lange loyale inzet voor het dorp! We wensen jullie zeeën van tijd en veel geluk en voorspoed.

Geniet er allen van!

MoDi,   foto: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Leeg Voor Facebook

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten