Infoavond Buurtbus groot succes

Ook in Lemelerveld veel animo om te gaan rijden

Afgelopen dinsdagavond was er een goed bezochte informatie avond over een nieuwe Buurtbuslijn tussen Lemelerveld, via Luttenberg naar Raalte. Een groot aantal van de aanwezigen gaf zich aan het eind van de avond op om als chauffeur te gaan rijden. Daarmee is het voor de Provincie duidelijk dat er zowel uit Lemelerveld en uit Luttenberg genoeg mensen zijn die zich actief willen gaan inzetten.

Vanuit de Provincie gaf Edgar Siemerink een toelichting op de toekomst van het Openbaar vervoer rond Lemelerveld en de reden waarom de Provincie actief wil bijdragen aan een Buurtbus. Vervolgens nam Karin Köster het stokje van hem over. Zij is door de Provincie aangesteld om Lemelerveld en Luttenberg te helpen met de opstart van een nieuwe Buurtbus.

De Buurtbus wordt een uurs verbinding (dus in een uur heen en weer) tussen Lemelerveld-Luttenberg Raalte. De precieze route wordt nog bepaald, evenals de halteplaatsen. De nieuwe lijn wordt onderdeel van Buurtbusvereniging Salland, zodat er geen nieuwe vereniging opgericht hoeft te worden. Dat scheelt tijd en dat is mooi, want de Buurtbus moet op 18 februari voor het eerst gaan rijden. Chauffeurs rijden volgens een rooster dat van te voren in overleg wordt vastgesteld. Een dienst duurt 3 uur, waarna de chauffeur wordt afgelost door een volgende. Per dag worden 4 diensten gereden. De Buurtbus zal in eerste instantie ook op zaterdag gaan rijden.

tekst: Karin Köster  foto’s Hans Heerink

Ook in Luttenberg was eerder al veel animo om vrijwilligerswerk te gaan doen voor de Buurtbus, en dat heeft samen geresulteerd in een mooie groep chauffeurs. Binnenkort wordt de gehele nieuwe groep uitgenodigd en gaan er zaken geregeld worden als een keuring, proefrijden, aangeven beschikbaarheid, opstellen roosters, etc. Mocht u echter ook nog belangstelling hebben om op de Buurtbus te rijden, dan kunt u zich alsnog melden bij Karin Köster, info@buurtbussalland.nl of telefonisch 06 36157855.

Geef een reactie