Inbraken in de winter: wat kun je ertegen doen?

In de winter worden er vaker inbraken gepleegd dan in de zomer. Op donkere dagen is het namelijk makkelijk te zien wanneer er niemand thuis is en van deze situatie maken inbrekers graag gebruik. Dit is uiteraard een nachtmerrie van velen. Om deze nachtmerrie geen realiteit te laten worden is het verstandig om te investeren in goede huisbeveiliging.

Inbraken in Nederland

De Nederlandse overheid en ook de politie proberen veel te doen aan de problemen rondom woninginbraken. Desalniettemin moeten woningeigenaren er soms voor kiezen om zelf iets te doen aan deze problemen. We hebben het dan niet over het spelen van eigen rechter, maar het aanschaffen van professionele huisbeveiligingssystemen. In 2021 waren er 20.199 woninginbraken in Nederland. Een groot gedeelte hiervan had voorkomen kunnen worden door gebruik te maken van professionele huisbeveiliging. Gelukkig is er een lichte daling te zien in de inbraakcijfers ten opzichte van voorgaande jaren. Toch kan je niet voorzichtig genoeg zijn om je huis en je gezin te beschermen.

Verschillende opties

Veel mensen in Nederland maken al gebruik van huisbeveiliging. Vooral in villawijken wordt er al volop gebruik gemaakt van beveiligingssystemen. Er wordt helaas niet alleen in villawijken ingebroken. Ook in rijtjeshuizen en appartementen kan er ‘s avonds, ‘s nachts of zelfs op klaarlichte dag worden ingebroken en dat is uitermate vervelend. Mensen die wel al gebruik maken van huisbeveiliging hebben bijvoorbeeld een alarmsysteem die zowel voor inbraak als brand beschermt. Daarnaast kun je gebruik maken van camerasystemen zodat je je huis zorgeloos kunt verlaten.

Alarmsystemen

Een systeem dat zowel voor brand als inbraak beschermt is bijvoorbeeld het alarmsysteem van Feenstra. Het basis alarmsysteem biedt optimale veiligheid en zorgt ervoor dat er direct actie wordt ondernomen wanneer dit nodig is. De automatische melding van inbraak en brand komt bij een alarmcentrale terecht, die ervoor kan kiezen om hulpdiensten in te schakelen. Dit is mogelijk door de aansluiting op de bemande meldkamer. Om het huis ook te beschermen tegen brand is een rookmelder noodzakelijk. Deze meet naast de temperatuur in huis ook rook door rookdetectie. Een basis alarmsysteem bestaat uit een centraal station en 4 losse componenten. Dit is nog verder uit te breiden tot 32 componenten. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van het systeem. Zowel huren als kopen is mogelijk. Huren kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer je niet de middelen hebt om in één keer een groot bedrag uit te geven.

Beveiligingscamerasystemen

Camerabewakingssystemen kunnen ook zeer prettig zijn in het leven van dag tot dag. Hierdoor kun je namelijk zonder zorgen je huis verlaten. Camerasystemen van tegenwoordig zijn zeer geavanceerd en kunnen precies zien wat er bij de voor- of achterdeur van jouw huis gebeurt. Je kunt op afstand en op verschillende apparaten (bijvoorbeeld via je mobiele telefoon of laptop) live meekijken. De camerasystemen van Feenstra hebben allemaal vaste bedrading en werken zonder wifi. Hierdoor is het hacken van het systeem zeer moeilijk en komen storingen weinig voor. Daarnaast zorgen professionele installateurs voor een keurige installatie. De winter is weer net begonnen, dus het risico ligt hoger dan in de afgelopen tijd. Laat daarom snel je eigen huisbeveiligingssysteem installeren om zo het risico te verkleinen.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *