IJspret op de ijsbaan

We hebben er een aantal jaren op moeten wachten, maar donderdagmiddag 11 februari was het zover. De Lemelerveldse rayonhoofden en ook de gemeente Dalfsen gaven hun goedkeuring aan het open gaan van de ijsbaan.

Dit keer met een extra kanttekening: Coronaproof. Geen koek en zopie, geen mondkapjes maar wel een heleboel banen van ongeveer 1,5 meter, niet een echte buitenbaan voor de racers en alleen toegang voor de hondstrouwe leden met een maximum van 250 personen.

Met de tijdelijke uitleen van het nummertjes-trek-apparaat van de plaatselijke slager werd nauwkeurig bijgehouden dat dit aantal niet werd overschreden. Dat aantal werd hedenmiddag niet gehaald maar de eerste 200 schaatsers, voornamelijk jeugd, hebben het roest onder de schaatsen weggereden.

En met een stralend zonnetje erbij was het echt genieten. Het ijs was nog niet super, maar dat zal morgen, na een dweilbeurt veel beter zijn. De rayonhoofden moeten daarvoor vanavond tijdens de lock-down wel even aan de bak. Maar met hun jarenlange ervaring zal dit een koud kunstje zijn.

En ze staan weer allemaal paraat, de mannen in hun rode jassen. Nog even met een paar nestoren gesproken, Gerrit Zwinselman; hij wordt volgende week 80 jaar en Wim Koenjer tikt de 70 volgens mij ook al aan. Een beetje verjonging zou welkom zijn, dus wie weet wat deze vorstperiode de ijsclub brengt.
Tekst: Willemvantrui

Foto’s: Hans Heerink

Foto’s: Willemvantrui

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten