Ideeën gezocht!

OVL zoekt ideeën voor activiteiten op het Kroonplein!

Toen het Kroonplein twee jaar geleden werd geopend door de toenmalige burgermeester H.Noten sprak hij in zijn openingswoord de wens uit dat de Lemelervelders er voor zouden zorgen dat dit plein gaat bruisen! Concerten, zomermarkten, optredens van plaatselijke verenigingen, dorps barbecue enz. “Zorg er met elkaar voor dat het een dorpsplein wordt voor heel Lemelerveld”.

Dit was niet tegen dovemansoren gezegd! De Ondernemingsvereniging Lemelerveld (OVL) stak gelijk de koppen bij elkaar en organiseerde o.a. een schaatsbaan in de winter en met koningsdag kwam er  (organisatie, Stichting Koningsdag) een feest voor iedereen. Ze kwamen er al snel achter dat snel iets spontaans organiseren moeilijk is door de enorme papierwinkel die een vergunningsaanvraag met zich mee brengt. Om er voor te zorgen dat het organiseren makkelijker wordt voor iedereen heeft de OVL nu een paraplu vergunning aangevraagd die er voor  zorgt dat je het hele jaar door, 7 dagen per week iets kunt organiseren op het plein tegenover bakkerij van der Most en café Reimink. De doorlooptijd van deze parapluvergunning is zeer kort, 4 dagen! Dat betekent, dat als de weersvoorspellingen goed zijn en je dus op maandag bedenkt dat aankomend weekend een goed moment is om een dorpsbarbecue te organiseren, dit dus vergunning technisch mogelijk is! Mits je plan natuurlijk goed uitgewerkt en haalbaar is.

Natuurlijk zijn hier regels aan verbonden, zo mag je op zondag niet voor 13.00 beginnen, moet de muziek van zondagavond tot en met donderdagavond om 22.00 uit, op vrijdag en zaterdag mag deze tot 23.00 uur aan blijven. Ook is een tentfeest voor 1000 man uitgesloten van deze vergunning. Wil je wel dit soort feesten organiseren of wil je toch later op de avond nog muziek ten gehore brengen op het Kroonplein dan zul je alsnog zelf een evenementenvergunning moeten aanvragen.

Het initiatief voor deze aanvraag komt zoals gezegd van de OVL en wel in de persoon van Michel Reimink, Johan Neppelenbroek en Jory Groenendijk. Ze zijn razend enthousiast maar zoeken de hulp van Lemelervelders! Dus heb je een idee, wil je laten zien wat je vereniging kan, wil je een markt organiseren, een dans demonstratie of een keuring voor konijnen? Bijna alles kan! Het is aan ons, Lemelervelders om een kloppend hart van ons dorpsplein te maken. Michel, Johan en Jory geven aan zeker mee te willen helpen denken. Daarnaast is de OVL voornemens een tent of overkapping aan te schaffen die kosteloos gebruikt kan worden bij activiteiten op het plein.

Voor meer informatie of het indienen van een evenement kun je mailen met kroonpleinlemelerveld@outlook.com

Geef een reactie