Huifkartocht om de Lemelerberg 31 augustus 2019

Zaterdag 31 augustus vertrokken we met 25 personen in de huifkar voor het jaarlijkse uitje van het Plaatselijk Belang Lemele  voor ouderen.

De eerste stop was bij de noordhelling waar Teun Heuver over de ontwikkelingen van het Overijssels Landschap. De bomenkap en waardoor je een andere begroeiing krijgt en een mooier zicht op de berg. Daarop kwamen een paar mensen met vragen over de bomenkap of dat niet slecht is voor de CO-2. Dit is natuurlijk wel zo maar het Landschap heeft als compensatie al het zelfde aantal bomen geplant in Drenthe. Hierna  hebben we even gekeken bij de waterpomp die door paardenliefhebbers wordt gebruikt voor het laten drinken van hun paarden. De pomp wordt met de hand bedient en zit 90 meter diep in de grond.

Doordat het mooi weer was hebben we de plastic ramen omhoog gedaan en waardoor je een mooier zicht had op de berg waar de heide bloeide. De laatste stop was bij de Gedachtenishoek. Hier hebben we even gewandeld ( voor wie dat wilde).  Dit hoort bij het Park 1813 en heeft mooie zichtlijnen met de Leeuw. Nadat iedereen was ingestapt zijn was het volgende rustpunt op het terras van het restaurant op de Lemelerberg. Hier hadden ze voor ons al een plek gemaakt waar we met de hele groep bij elkaar konden zitten. Na koffie/thee met krentenwegge en een consumptie zijn we weer terug gereden naar de Schakel.

We kunnen terugzien op een geslaagde middag en we bedanken iedereen  ( Harold Dubbink chauffeur, Dina Scholten contactpersoon, Teun Heuver verteller, Jan Willem Brinkhuis fotograaf, Hennie Schuurman ontvangst op de Lemelerberg) die hieraan heeft meegewerkt.

Gerrit Jan Hallink ( PB Lemele)

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten