Houd rekening met elkaar op de parallelweg

Nu tijdelijk de grote weg eruit ligt en 1 oprit straks dichtblijft rijd er erg veel verkeer over de Parallelweg naar de nieuwe oprit. Helemaal prima! Ik wil alleen vragen om uw snelheid en rijgedrag aan te passen aan de situatie. Het is nu al meerdere keren gebeurd dat wij daar bijna zijn aangereden! Meedere parallelweg bewoners lopen daar met de hond. Er is geen stoep. Wel een brede berm. Maar het blijkt nu dat je daar zelfs niet veilig bent.

Vanochtend stond ik met de hond ruim in de berm te wachten tot we konden oversteken. Ik had een reflecterend hesje aan en ook de hond was door een hesje goed zichtbaar. Er kwam verkeer vanaf de nieuwe oprit en daar moest ik op wachten. Op het moment dat die twee auto’s er langs waren kijk Ik naar rechts (richting esso) en op dat moment kon ik gelukkig net wegspringen voor een Volvo met enorme haast. Hij vond het nodig een andere auto in te halen en had daarbij ook de berm nodig! Het scheelde echt geen halve meter of hij had mij en mijn hond geraakt. Als ik hem niet had gezien en niet was weggesprongen lag ik in het gunstigste geval nu in het ziekenhuis!

Iedereen moet van A naar B, maar hoe je dat doet heb je zelf in de hand. Pas je snelheid aan en haal niet in.

Ingezonden bericht van Lotte Nijboer

Een reactie op “Houd rekening met elkaar op de parallelweg

  • Klopt, met angst en beven zien we vanuit het raam de hachelijke situaties ontstaan. Iedereen scheurt tegen het verkeersadvies in over de Parallelweg, zelfs de bus naar Raalte neemt deze sluipweg.En de situatie wordt in het donker nog gevaarlijker. Het wachten is op het eerste slachtoffer. Het verhaal is bij de gemeente Dalfsen bekend, maar eerst moet er een kalf verdrinken……. een medebewoner.

Geef een reactie