Hold’on


Samen bezinnen en elkaar in beweging brengen door jongeren een veilige plek te bieden, hen op te zoeken in hun leefwereld en te investeren in een relatie die over en weer inspireert, waardoor je als mens mag groeien.

Beeldmerk Holdon

Jongeren van 15 t/m 25 jaar staan voor veel belangrijke beslissingen rondom schoolkeuze, werk, relaties etc. Tegelijk staan zij in hun levensfase voor de nodige uitdagingen. Hold'on versterkt jongeren in hun basis door uitwisseling, coaching, ontmoeting, ontwikkeling en training. Tegelijk inspireren deze jongeren hun coaches en andere volwassenen in Lemelerveld.

06 - 10 15 70 53

holdon_lemelerveld

holdonlemelerveld

contact@hold-on.nl

We zijn op zoek naar jou!

Team Hold’on

Hold’on wordt gedragen door:

         
Ans
Brianne
Anton
Lianne Jolanda

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

Eigenlijk zegt deze zin alles over mijn motivatie om mee te werken aan het jongerenproject Hold ‘on.

Onder andere vanuit mijn werk als docent weet ik hoe belangrijk het is voor jongeren om te voelen dat je ertoe doet, dat je gezien en gehoord wordt.
Dat wat je soms zegt of roept of hoe je doet is soms maar het topje van de ijsberg van wat je durft te laten zien of wat je kunt laten zien omdat je het zelf ook niet altijd snapt.

Door vragen te stellen en te luisteren naar jouw verhaal en tijd te nemen voor elkaar, wil ik graag samen met jou onderzoeken wie je bent of zou willen zijn en waar je naartoe zou willen.
Een boeiend en leerzaam proces voor jou als jongere maar dat geldt zeker ook voor mij.

Ans Heerink

"Gehoord en gezien worden, zodat jij als uniek persoon je ruimte in kunt nemen"

Hold'on geeft jongeren een plek waar ze gezien en gehoord worden. Iets dat zo essentieel is voor iedereen en wat ik herken in mijn eigen leven. Het kan je bang en onzeker maken als je je niet gezien en gehoord voelt of niet serieus genomen wordt. Met Hold'on wil ik jou een plek geven waar je kunt zijn. Waar je niet alleen maar hoeft te volgen wat je opgedragen wordt (zoals op school of misschien thuis vaak het geval is), maar dat je ook iets te geven hebt. Je waardevolle steentje kan bijdragen door te zijn. Door jouw eigen gevoelens en gedachten te delen. Door jouw eigen unieke persoon en de kleur die je aan het leven geeft. Daarom is voor mij de wederkerigheid bij Hold'on erg belangrijk. Jongeren en coaches hebben elkaar wat te bieden. Uiteindelijk is dat voor mij een stukje hemel op aarde en dat gun ik iedereen.

Brianne van 't Veer

"Wederkerigheid geeft je het gevoel dat je de moeite waard bent"

Eigenlijk herken ik me zowel in het verhaal van Brianne, als in dat van Jolanda.
Ik ben eens terug gaan kijken naar toen ik zelf de leeftijd had van de jongeren die we willen gaan begeleiden…
Op die leeftijd had ik nauwelijks aansluiting bij leeftijdsgenoten, of in elk geval voelde ik dat zo. Voor mij was de HAVO een eenzame tijd.
Ik realiseer me dat ik het geluk heb gehad, dat ik op mijn 17e een nieuwe buurvrouw kreeg met wie ik een enorme klik had. In de eerste plaats kwam ik daar voor de kindjes en paste ik veel op, maar al snel veranderde Carin (mijn buurvrouw) in mijn vertrouwenspersoon. Ik kon werkelijk alles met haar delen. Maar het fijne was dat zij ook heel veel met mij deelde. Dat maakte dat ik me eindelijk gezien en de moeite waard voelde.

Dat gun ik iedereen, iemand met wie je dingen kan delen waar je niet zo snel bij je vrienden mee terecht kan. Iemand die naar je luistert en een stukje met je meeloopt, maar die ook (een stukje van) zichzelf daarin meeneemt. Die wederkerigheid is voor mij heel belangrijk geweest, omdat juist dat me het gevoel gaf dat ik de moeite waard was.

Lianne Frericks

"Gewoon door te luisteren"
Wat had ik als jongere graag een volwassene in mijn buurt gehad die naar mij wilde luisteren, misschien hier en daar wat advies geven, maar vooral iemand die me toen al had kunnen laten zien wat ik toen zelf niet kon zien, namelijk dat ook mijn leven waardevol is.

We hebben allemaal zo ons eigen verhaal. Dat geldt dus ook voor mij. Wat was er veel twijfel, angst en onzekerheid. Soms heb je dan behoefte om in vertrouwen iets te delen met een ander. Bijvoorbeeld omdat je weet dat het je helpt bepaalde gebeurtenissen op een rij te zetten of omdat je ergens tegenaan loopt en inzicht wilt krijgen in hoe daar mee om te gaan. Natuurlijk zijn daar professionals voor en gelukkig wordt het ook steeds normaler om daar een beroep op te doen. Maar het is ook goed en nodig dat er gewoon ‘om de hoek’ mensen zijn, die bereid zijn met open oor en hart te luisteren. Daarom wil ik graag zo'n plek in Lemelerveld, voor jongeren. Een plek waar deze jongeren gehoord worden. En tegelijkertijd kan het ook een groeiplek zijn, voor die volwassenen die zich aan Hold'on willen verbinden. Want zo heb ik al vaak gemerkt, als je echt luistert naar wat kinderen en jongeren je vertellen, verrijkt dat ook je eigen leven. Het kost natuurlijk tijd om een relatie met jongeren op te bouwen en dat is niet altijd eenvoudig, maar we beginnen gewoon, door te luisteren.

Jolanda Ramerman

"Je hart volgen en je echte talent gebruiken"

Vanuit mijn vakgebied onderwijs heb ik altijd veel te maken gehad met de ontwikkeling van het jonge kind.
Een groot aantal leerlingen heb ik op latere leeftijd weer gesproken.
Dan bleek vaak dat wel of niet goed mee kunnen komen op het basisonderwijs niet alles zegt over latere ontwikkeling.
Menig keer was ik verbaasd wat er van hen geworden was.
De weg van het jonge kind op weg naar volwassenheid is voor mij interessant om te volgen.
Als ik denk aan mijn eigen ontwikkeling en alle keuzes, die ik heb gemaakt dan komt daar bij steeds weer naar voren hoe belangrijk het is om je hart te volgen en je echte talent te gebruiken.
Het jonge kind heeft mij altijd bijzonder geboeid en voor mij als onderwijzer was dan ook het belangrijkst om een echte relatie met kinderen op te bouwen.
In het kader van de visie en missie van Holdón gaat het om de ontwikkeling en groei naar volwassenheid van jonge mensen van 15 tot 25 jaar.
Graag wil ik een bijdrage leveren vanuit mijn eigen ervaring, waarbij ik zelf heb ondervonden hoe sterk de wil van iemand is als je voor jezelf een doel stelt dat je wilt bereiken.
Het starten van een geheel nieuw natuurkampeerterrein heeft mij geleerd dat als je ergens met hart en ziel voor gaat, dan gaat het lukken.
Ik gun iedere jongere zo’n geweldige ervaring; echt je talent volgen en daar voor gaan!
Het maakt je echt gelukkig!
Daarbij heb je vertrouwen nodig in jezelf, ik denk dat wij als Hold’on hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Anton Snel

Binnen Hold’on is geen strak plan over wat we willen gaan doen. We hebben een paar grote lijnen uitgezet. Zo organiseren we brunches voor jongeren als vast moment in de maand om leeftijdgenoten te ontmoeten, te chillen en even stilgezet te worden. En kunnen jongeren zich aanmelden voor een coach die een jaar of half jaar aan de hand van een coachvraag samen met een jongere optrekt. 

Maar..vanuit de connectie met jongeren willen we wendbaar zijn en inspelen op dat waar behoefte aan is. Help je mee?

We zijn op zoek naar jou!

Ben jij 15 t/m 25 jaar?

Beeldmerk Holdon

Hold'on is er voor jou!
voor jouw
dromen & dilemma's

vragen & verlangen,
twijfel & toekomst.

Op school loop je vast, je kunt die leuke baan of stageplek maar niet vinden. Je weet niet zo goed wat je wilt of hebt problemen waar je met niemand over kunt praten. Je wilt iets bereiken, maar je weet niet goed hoe. Of je hebt voor je gevoel leuke ideëen maar er is niemand die naar je luisteren wil, die met jou wil sparren. Of misschien voel je je ondanks alle mensen om je heen wel eens eenzaam.

We zijn benieuwd hoe jij over dingen denkt. We willen door naar je te luisteren, je helpen om dát te bereiken waar je naar op zoek bent. Je kunt je aanmelden voor een traject waarin je met iemand, waar je een klik mee hebt, een poosje samen optrekt.

Durf jij de uitdaging aan om op die manier je leven verder vorm en inhoud te geven? Meld je dan aan. Je kan je ook alleen aanmelden als je wilt weten welke activiteiten we organiseren.

En dat is niet het enige dat we voor je in petto hebben. Heb je al eens gekeken op onze insta pagina. Volg ons!

Ben jij op jongeren betrokken?

Beeldmerk Holdon

Als team van Hold'on zijn we de pioniers die achter de schermen de voorbereiding en opstart van deze groep vormgeven. Maar we kunnen het niet alleen!

Jouw hulp kan op veel manieren vorm krijgen! Wij zijn op zoek naar mensen die:
- het belangrijk vinden dat jongeren een volwaardige plek innemen in de samenleving

- het belangrijk vinden dat jongeren zich gesteund en gehoord weten wanneer dat nodig is

- op onze plek in de sporthal, jongeren wil ontvangen of wil meehelpen bij activiteiten

- een 'maatje' wil zijn van een jongere die daar behoefte aan heeft

- bereid zijn zichzelf te laten zien in het contact met jongeren

- ogen en oren willen zijn voor het team

- berichten willen delen op facebook

- positieve naamsbekendheid delen

- team willen ondersteunen als accountbeheerder social media

- coach willen worden

- financiële support willen geven

- willen deelnemen aan het gebedsteam

- een werkervaringsplek willen bieden

- ...

Heb je interesse of wil je er eerst meer informatie over, neem dan contact op met Brianne. Een van de anderen mag je natuurlijk ook je vragen stellen!