Hoera, duofiets voor de Kubus is besteld!

Het eindbedrag van € 5750,- voor de duofiets voor de Kubus in Lemelerveld is behaald! Dat kunnen de Vrienden van de Sprokkelaars en de Kubus met trots meedelen. ‘We hadden nooit durven dromen dat we het bedrag zo snel bij elkaar zouden hebben. Dit allemaal mede dankzij de donaties van verschillende teams, organisaties en natuurlijk de inwoners van Lemelerveld en omliggende dorpen. We vinden het super dat zoveel mensen uit het dorp zich hebben ingezet’, aldus de Vrienden van de Sprokkelaars.

Het idee voor een eigen duofiets voor de Kubus kwam van de Vrienden van de Sprokkelaars, in overleg met de begeleiding van de Kubus. De dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking droomde al geruime tijd van een eigen duofiets. Het 12,5 jarig bestaan van de Kubus was een mooie gelegenheid om dit goede doel te koppelen aan de nieuwjaarsduik in Lemelerveld. De deelnemers aan de dagbesteding zetten zich namelijk al lange tijd in voor de samenleving in het dorp. Zo halen zij bijvoorbeeld glas op bij Brugstede, de voetbalvereniging en inwoners van Lemelerveld. Ook ruimen de deelnemers het oud papier op in de klassen van de Regenboogschool en schenken ze koffie voor de leerkrachten.

De actie om het doel te koppelen aan de nieuwjaarsduik was een groot succes. Er werd ruim € 1500,- opgehaald door de duikers, daar bovenop deed team Sukerbiet een forse donatie van € 1400,-. Naast de nieuwjaarsduik werden allerlei initiatieven in Lemelerveld bedacht om het eindbedrag voor de duofiets te behalen. Bij Reimink Biljart werd de pot gedoneerd, Olé en belangennetwerk verstandelijk gehandicapten KansPlus gaven een mooie donatie en bij de Coop kon statiegeld gedoneerd worden. Al met al mooie initiatieven die hebben geleid dat de duofiets voor de Kubus inmiddels is besteld.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten