Ho Ho Ho, Kerstmarkt bij Brugstede!

Het is weer zover. Bijna Kerstmis. Tijd voor ZGR Brugstede om de deuren wagenwijd open te zetten, voor de, inmiddels traditionele, Kerstmarkt. Een volle week zijn vele enthousiaste vrijwilligers dagelijks in de weer geweest, met de voorbereidingen voor dit jaarlijkse spektakel.

Volgens goed gebruik is de aftrap voor de senioren van Lemelerveld. Zij hadden tussen 14.00 – 16.00 uur alle tijd en ruimte om (rollator-racend) door de nieuwe tuin en over de markt te gaan en te genieten van het warme kerstgevoel.

Vanaf 16.00 uur was de rest van Lemelerveld en elders ook welkom. Vele inwoners gaven dan ook acte de presence. Wat niet gek is, want er was weer veel te zien, te verkrijgen, te horen en te beleven. Het kerstverhaal had een kleine metamorfose ondergaan. Het verhaal blijkt nog steeds hetzelfde, maar het werd nu uitgebeeld in een route door de vernieuwde tuin.

De markt werd weer ontzettend goed vertegenwoordigd en bezocht. Vele handgemaakte stukken, huisgemaakte producten en diverse loterijen voor goede doelen, vonden gretig aftrek. De kerstman walst luid bellend door de menigte, zoetgevooisde engelenstemmen brengen subtiele kerstliederen ten gehore en verdwaalde Dickens-figuren dolen zingend in het donker.

En dan is er de grote trots op het binnenplein; De Verbindingsboom. Bewoners van Brugstede en vele hakende Lemelervelders hebben vierkantjes gehaakt. Vele vierkantjes zijn samen verbonden tot een unieke prachtige kerstboom. Wat een saamhorigheid. Een mooie bijdrage aan de kerstgedachte. Fijne feestdagen.

tekst: MoDi foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie