Hete Hits tijdens Top 700 Luttenberg!

In Luttenberg is altijd wat te doen. Creatieve breinen lijken zelden stil te staan. Om het 700 jarig bestaan van het dorp te vieren kwam men op het geniale idee om een Top 700 te organiseren. DJ’s van weleer bedienen het mengpaneel in gemeenschapshuis Elckerlyc als nooit tevoren.

Het geheel ademt sfeer uit; uitnodigende terrassen op het voorgelegen plein, terwijl binnen een bruin cafe is ontstaan met vinyl hangend aan het plafond en prachtige antieke LP -hoezen. Menig verzamelaar zou hier jaloers op zijn. Enorme ‘posters’ van artiesten uit lang vervlogen tijden sieren de wanden. Heerlijk plekkie om met een koud pilsje in de hand, het leven te vieren.

Tja, en dan de muziek!
Een lijst, tot stand gekomen door stemmen en inzendingen van Luttenbergers en vrienden van vrienden van familie en buren van sport- en lotgenoten van bekenden. Kortom; iedereen kon z’n voorkeur voordragen. Op het moment van schrijven schalt er nostalgie en pure Luttenbergse mentaliteit uit de speakers variërend van ‘Dokter Bernhard’ van Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder tot Jon Bon Jovi met ‘Bed of Roses’, 3 Doors Down met ’Kryptonite’ en Alice Cooper met ‘Poison’ (een betere Luttenbergse sound, zou ik zeggen). The Beatles blijken zelfs 3x in de lijst te staan en ‘Yesterday’ wordt aangekondigd alsof ze gisteren nog in de buurt waren. Vakkundig worden de plaatjes aan elkaar gekletst en anekdotes over dorpsgenoten worden de ether in geslingerd. Zo ook een verhaal over Theo. Zoals ik het moet geloven, heeft deze Theo armen als kabels en daarom blijkt deze man bij tijd en wijle rond te sjouwen met wasmachines en met Koos Alberts ( die er uiteraard ook heeft opgetreden en vast ook nog wel ergens in de lijst voor komt). Je moet er waarschijnlijk bij zijn geweest 😉

Volgens het 4-tal DJ’s blijkt Armand 3x live opgetreden te hebben in Luttenberg. Hij mag dan ook niet ontbreken in de lijst, met het enige wat men kent van deze excentrieke zanger, namelijk; ‘Ben ik te min?’
Nou voor Luttenberg is niets of niemand te min en wordt er met man en macht toegewerkt naar een zinderende, zomerse ontknoping van de Top 700. Nog een goeie 150 nummers te gaan en dan zal de top 10 bekend worden. Ook zo benieuwd wat er op 1 zal staan? De Hitkrant erop naslaan zal niet meer gaan, maar nostalgie is het toch wel. Morgen, woensdag 4 augustus, rond 17.55 uur zal de ontknoping zijn. Dus wees erbij of luister mee via Airplay Radio en RTVRaalte op 105.7 fm en 105.1 fm.

 

tekst: MoDi

plaatsing niet gegarandeerd

Geef een reactie