Het roer om: van logistiek manager tot meubelmaker

“Ik pak mijn biezen en begin voor mezelf”. Deze gedachte ging vaak door het hoofd van Hans Vlaskamp tijdens zijn werk in de logistiek en de lange autoritten richting het westen van het land. En in 2019 was het zover. Bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden zag Hans de kans zich om te scholen tot meubelmaker en die heeft hij met beide handen aangegrepen. Hoe kwam het dat je zo graag meubelmaker wilde worden? “Ik heb al iets met het vak sinds ik van de mavo afkwam. Ik hielp mee met de verbouwing van de monumentale boerderij van mijn zus en zwager, daar waren de echte ambachtslieden. Prachtig vond ik dat. Het idee om daar iets mee te doen heb ik toen losgelaten. In 2019 op zoek naar vacatures met hippe functienamen kreeg ik niet de juiste prikkel. Toen ik de Ambachtsacademie ontdekte, wist ik: ‘het is nu of nooit’. De Ambachtsacademie had een divers pakket aan opleidingen waarvan de opleiding tot zelfstandig Ambachtelijk meubelmaker er eentje was. Gericht op de praktijk en een stuk theorie. Eenmaal toegelaten ben ik toen geplaatst bij een leerbedrijf meubel maken.

En zo is “MeubelmakerijVlaskamp” 1 november 2020 opgericht. Mijn eerste commerciële opdrachten heb ik mogen maken bij mijn leerbedrijf. Sinds Juli 2021 heb ik een eigen bedrijfsruimte hier in het dorp, en daar is het ambachtelijke karakter voelbaar. Het gehamer en de boor-, zaag- , frees- en schuurgeluiden vermengen zich met de geur van hout. Het zijn de typerende kenmerken van een meubelmakerij waar Hans, naast het gebruik van professionele houtbewerkingsmachines, ook nog echt handwerk verricht. Hij richt zich op modern ambachtelijk meubel maken; alles van hout en andere toepasbare materialen. Spuitwerk behoort ook tot de mogelijkheden, die verricht hij niet zelf. “Binnen deze wereld werk je met relaties”, voegt hij er enthousiast aan toe. De klanten zijn de particuliere en klein zakelijke markt. Samen met mijn klanten kom ik tot een ontwerp en bepalen we het sfeer.

Hans haalt veel voldoening uit zijn werk en zijn klanten. “Vorig jaar belde een oud-collega voor een grote opdracht. Dat was ontzettend leuk. En toen de ontwerpster van een kast die ik heb gemaakt zei:  ‘Het is nog mooier geworden dan ik het zelf had bedacht’, voel je waarvoor je het doet.”

“MeubelmakerijVlaskamp” biedt een maatwerk oplossing voor iedere ruimte in een woonhuis. Of het nu een keuken, tafel, buffetkast, boekenkast, garderobekast, wandmeubel, dressoir, tv kast of thuiswerkplek is van welke afmeting of met welke moeilijke hoek dan ook; Hans denkt mee en kan met elke specifieke maatvoering uit de voeten. Het mooie is, dat u het dorp niet meer uit hoeft voor een nieuw meubelstuk!

De website van MeubelmakerijVlaskamp is nu live. Neem gerust een kijkje. Bellen mag uiteraard ook.  Hans is een enorm avontuur aangegaan en dat avontuur is nog lang niet ten einde. Bij mijn oud werkgever had ik veel reistijd. Die tijd gebruik ik nu om mijn bedrijf verder vorm te geven. Geen gestress van files op de snelweg, maar houtkrullen, de geur van zaagsel, een degelijke bouwradio, oordoppen en een koffiezetapparaat. Laat Hans maar schuiven; Lemelerveld is een modern ambachtelijk meubelmakerij rijker, waar alles op maat, geheel naar wens voor u als klant, gemaakt kan worden.

 

MoDi

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *