Herinrichting speelterrein Kloosterstraat

Op maandag 8 juli 2019 was er een bijeenkomst in het Kulturhus De Mozaïek over de herinrichting van het Speelterrein aan de Kloosterstraat. Deze bijeenkomst was vooral bedoeld voor aanwonenden en belanghebbenden.

De reden voor herinrichting van het speelterrein aan de Kloosterstraat is vooral de nieuwe verkeerssituatie. Deze is ontstaan na de bouw van een aantal woningen aan de Kloostertuin en de komst van nog een aantal woningen op het voormalige Welkoopterrein. De verkeersafwikkeling gaat dan voornamelijk langs het gedeelte waar nu de zandbak en de schommel van het speelterrein aan de Kloosterstraat (vooral bedoeld voor hele jonge kinderen) zijn. En dat is gevaarlijk. De veiligheid van spelende kinderen moet gewaarborgd zijn.

Een aantal bezorgde aanwonenden van de Kloosterstraat hebben dit bij de gemeente aanhangig gemaakt. De gemeente neemt dit serieus en heeft bureau “Bewust Ontwerp” ingeschakeld om tot een veilige herinrichting te komen.

Als eerste was er half juni een bijeenkomst bij de zandbak waar de kinderen konden aangeven wat ze leuk vonden op een speelterrein en hoe ze het liefst zouden gaan spelen. Met deze gegevens is het bureau aan de slag gegaan en heeft een nieuwe opzet van het speelterrein gemaakt. Dit nieuwe ontwerp werd maandag 8 juli besproken op een door de aanwonenden van de Kloosterstraat en wijkbewoners goed bezochte bijeenkomst.

De plannen werden toegelicht, er konden vragen gesteld worden en aanvullingen en verbeteringen gegeven worden. Met de uitkomst hiervan wordt het definitieve plan opgesteld en naar de raad gestuurd. Het kunstwerk Onderweg zal een nieuwe plek op het terrein krijgen en ook zal er ruimte zijn voor een mooie wilde bloemenstrook. Daarnaast zullen er nieuwe, eigentijdse speeltoestellen komen op verschillende niveaus. Dit natuurlijk pas als de plannen worden goedgekeurd.

Een ander aandachtspunt op deze avond was dat er ook goed onderhoud gepleegd gaat worden op dit terrein. Tevens werd er aandacht gevraagd voor het parkeren rondom het terrein, vooral i.v.m. de veiligheid van de kinderen.

tekst: Annet Schoorlemmer foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *