Herinrichting Kroonplein/Kloosterstraat

Kroonplein

Op het Kroonplein is de gemeente Dalfsen, groenvoorziening, bezig geweest overal stukjes in te planten. Ook is tegenover Reimink de nieuwe sokkel geplaatst voor het kunstwerk Romeo en Julia van de Belgische kunstenaar Luk van Soom. Wanneer het beeld op de nieuwe sokkel geplaatst wordt is nog niet bekend.

Op de in november 2018 gehouden informatie-avond over de herinrichting van het Kroonplein werd het nieuwe plan gepresenteerd. Hierbij werd aangegeven dat het de bedoeling is dat er door middel van vaste beplanting duidelijkheid komt in rijroutes, rijrichting en verkeersveiligheid. Het parkeergedeelte wordt meer afgebakend, door haagjes en ligusterblokken, zodat niet van alle kanten verkeer komt aanrijden en het terrein slechts vanaf 2 punten toegankelijk is. En nu is het te hopen dat de verkeersveiligheid hierdoor zal verbeteren en dat het plein er minder kaal uit gaat zien. De herinrichting is nog niet helemaal klaar. Maar de aanplant kan in ieder geval gaan groeien.

Speelterrein Kloosterstraat

Zoals vorig week al aangegeven wordt er nog steeds gewerkt aan de herinrichting van het speelterrein. Het gedeelte dat vooral groen gaat worden is nu ook ingezaaid. Er zijn rood/witte linten omheen geplaatst zodat de jeugd niet in de verleiding komt dit gedeelte als crossterreintje te gebruiken. Het mag dus niet betreden worden. Hopelijk lukt het om de verleiding hiervan te weerstaan. De aanwonenden kunnen natuurlijk wat dat betreft zelf ook een oogje in het zeil houden.

Al met al zal ons dorp er met het nieuwe groen straks mooier door worden.

tekst/foto: besproeien: Annet Schoorlemmer
overige foto’s Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *