Herfstfair Kulturhus; Schot in de Roos

De activiteiten commissie bedacht als opening van het nieuwe Kulturhus seizoen een Herfst Fair in plaats van een Open Huis. Het bleek een schot in de roos. Vele Lemelervelders wisten de weg naar het Kulturhus te vinden, voor vieren liepen de eerste mensen al te genieten van alle activiteiten. Wat was er zoal te zien en te beleven? Nou dat was nogal wat….

André Cents heette je gelijk bij binnenkomst samen met zijn leerlingen van de gitaarles al van harte welkom. Iets verder stonden de dames van het eetcafé, heerlijke quiche of een lekker kommetje pompoensoep uit te delen. Ook direct bij binnenkomst trof je de heren van het reparatiepunt aan. Speciaal voor de herfstfair nu ook aanwezig in Kulturhus de Mozaïek in plaats van hun vertrouwde stek bij Leer en Werkbedrijf de Enk. De mannen keken nu ook graag na of reparatie van kapotte spullen nog mogelijk was.

Met al je app vragen kon je terecht bij de jongeren van SAAM welzijn. En had je vragen over het lenen van E-books, dan zat iets verderop een dame van de bibliotheek startklaar. Achterin de bibliotheek had Marjan Blanke van Bord en Zo, de leestafel omgetoverd tot handlettering domein. Bij haar kon je een boeklegger voorzien van een prachtige quote in verschillende handlettering stijlen. Vooral de jeugd vond dit erg leuk om te doen.

Verderop in de Mozaïek 2 en in het timmerlokaal bij Partou kon de jeugd zich ook uitleven door een mooi natuurlijk herfststukje te maken of het maken van een kabouterpaal. Ook Partou hield het bij kabouters, want bij hen kon je over een kabouterpad in de nieuwe tuin lopen. De wat oudere jeugd vermaakte zich in de kelder, want natuurlijk had Chillpoint ook haar deuren wagenwijd opengezet.

De speel-o-theek hield dit jaar een grote uitverkoop van speelgoed waar goed gebruik van is gemaakt. En voor een klein kadootje, konden de kinderen touwtje trekken. De kadootjes zaten hierbij verstopt in een grote schatkist, spannend wat je naar boven zou hengelen. Deze schatkist had de speel-o-theek geschonken gekregen van de Historische Kring en ook zij waren natuurlijk aanwezig om tekst en uitleg te kunnen geven over de expositie  “oude bruggen in Lemelerveld” in de gang van het Kulturhus.

De grote zaal van SAAM was sfeervol aangekleed, waarbij de creatieve standhouders goede zaken deden. Van oorbellen tot keramiek en van mooie kaarten voor villa Joep tot kleurrijke gehaakte waxinelichtjes voor “Haken voor Monika”.

Overige activiteiten waaraan je mee kon doen:

Bij Carinova kon je raden hoeveel verpakte insuline naalden er in een grote glazen pot zaten. Brugstede, op de creatieve markt, hield een verloting. Ize Diepman is de gelukkige winnares van de mooie etagère met woonaccessoires en lekkernijen.

En vele mensen bogen zich over de prachtige foto’s die waren ingezonden voor de fotowedstrijd van Sukerbiet.nl om te beoordelen wie er met de publieksprijs vandoor zou moeten gaan. Inge Muller was volgens het publiek de gelukkige winnares. Over de fotowedstrijd van Sukerbiet.nl kunt u meer lezen in een apart nieuwsbericht.

En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over de fotoclub van Kulturhus de Mozaïek. Zij hadden de ruimte achter de infobalie compleet omgetoverd tot heuse fotostudio en kon je je laten vastleggen op de gevoelige plaat. De rij om hiervan gebruik van te maken werd alsmaar langer. Prachtig initiatief !

De dames van het kersverse Lemelerveldse kwartet 4-Tune lieten horen dat ze prachtig samen kunnen zingen en verhoogden hiermee de gezellige sfeer die van begin tot eind aanwezig was. Echt geweldig om te zien hoe Jong en Oud zich uitstekend vermaakten. Consumpties waren gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor giro 555, slachtoffers van Sulawesi werd erg op prijs gesteld. Dit leverde het mooie bedrag van circa € 100,- op! Iedereen, super bedankt!

Oh ja en niet te vergeten was er om half vijf ook nog de officiële opening van het nieuwe infopunt die u sinds oktober aantreft in de centrale hal van het Kulturhus. In een apart nieuwsbericht leest u hier meer over.

Dan sluit ik graag of met de volgende zin. Bezoekers van de Herfstfair: Hartelijk dank voor jullie gezelligheid en warme belangstelling! Graag tot ziens in het Kulturhus!

Activiteiten Commissie Kulturhus de Mozaïek

Tekst: Ilse Schoorlemmer   Foto’s: Martine Boerdam

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie