Herfstconcert fanfare Polyhymnia

Zondag 13 oktober gaf de fanfare van muziekvereniging Polyhymnia een herfstconcert in de Brugkerk. Het was een prachtige, zomerse, en dus niet-typische herfstdag.

De fanfare vulde het programma met afwisseling in de bezetting. De jeugdleden konden bij dit concert namelijk ook laten zien wat zij in huis hadden. De dirigent gaf bij elk nummer een stukje context.

Na een krachtige opening van de fanfare namen de leden van de opstapgroep plaats. Hier sluiten jeugdleden zich als eerste bij aan zodra zij het niveau enigszins aankunnen. De nummers werden soepel uitgevoerd waarna de opstapgroep het meermaals luide gejuich in ontvangst mocht nemen.

Het jeugdorkest – een iets grotere groep met de meer ervaren jeugdleden – vervolgde het programma en liet zien dat het niveau een stuk kon worden opgeschroefd. Tenslotte speelde de hele fanfare nog drie nummers die wel bekend waren bij het publiek.

Met dit concert heeft de fanfare kunnen laten zien dat het goed gaat met de jeugd bij de vereniging. Laten we hopen dat dit zo blijft en dat meer jeugd muziek wil gaan maken bij Polyhymnia. Had ik trouwens al gezegd dat het supermooi weer was?

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *