Haarle 1 – Auto van Ewijk/LHC Dames 1 27-31

Nadat de Nederlandse handbaldames de eerste overwinning op het EK binnen hadden gesleept mochten de dames van LHC 1 op zaterdagavond 1 december aantreden in en tegen Haarle. Haarle dat momenteel samen met DFS Arnhem op de eerste plaats staat. Wat LHC Dames 1 van Haarle wist is dat Haarle veel doelpunten scoort, maar ook dat Haarle gemiddeld 26 doelpunten per wedstrijd tegen krijgt dus dat er ruimte zal liggen in de aanval. Met deze informatie startte LHC Dames 1 de wedstrijd. De dekking stond als een huis en het was duidelijk dat Haarle niet in het spel kwam dat ze graag spelen. Al snel stond er een voorsprong van 3 punten op het scorebord in het voordeel van LHC Dames 1. Deze voorsprong wisten de dames van LHC uit te bouwen naar een ruststand van 13-18.

Na rust bleven de dames van LHC doen wat ze moesten doen, namelijk scoren. Haarle dat met verschillende dekkingsvormen probeerde te voorkomen dat de dames van LHC bleven scoren kreeg het spel niet onder controle. Niet alleen de speelsters scoorden lekker, ook de keeper van LHC wist wederom 4 penalty’s tegen te houden. Ook wanneer Haarle met 7 aanvallers probeerden door de dekking te komen bleef de dekking uitstekend werken. Op het eind wist Haarle nog een aantal keer te scoren waardoor zij uiteindelijk nog 27 doelpunten konden scoren. Een verdiende overwinning van 27-31 voor de dames van ALHC.

Na de wedstrijd was het dubbel feest voor de dames van LHC. Een overwinning op de koploper en tevens een verliespartij van DFS Arnhem. De dames van LHC staan op een mooie gedeelde eerste plek met DFS Arnhem en Haarle.

Geef een reactie