Grote belangstelling open tuindagen

Voor de dertiende keer is door een viertal dames uit Lemelerveld de open tuindagen georganiseerd. Wegens Corona bleven de tuinen sinds 2018 dicht. Dit keer werd een 15 tal tuinen uitgekozen aan de westkant van de N348.

De publieke opkomst was mede door het mooie weer overweldigend. Het adres aan de Hoenderweg turfde op zaterdag 150 en op zondag 250 bezoekers. Het was dan ook een gezellige boel met een hoog sociaal gehalte op de diverse punten. Er was voldoende koffie en ander drinken door de eigenaren geregeld. De toegang is trouwens zoals altijd nog steeds gratis mede door een kleine bijdrage van Stimuland en de gemeente Dalfsen.

Het publiek kon zich vergapen aan de schoonheid, grootte en variatie van de percelen huisvlijt. En dat liep uiteen van een heel knus voortuintje, maar bomvol planten, tot een tuin ter grootte van een stadspark aan de akkerweg. Van gazons zo vlak als een biljartlaken tot een prachtige wilde natuurtuin.

Als beginnend tuinder heb ik ook de meest prachtige namen voorbij horen komen; van tomato cornus causa tot Jan op de preekstoel. Er werd heel veel informatie uitgewisseld, je kon zo hier en daar plantjes kopen en zelf kreeg ik nog een stekkie van een mooi klavertje vier mee.

En wat me nog het meest verbaasde is, dat je op sommige plaatsen wel 100 keer langsgekomen bent , maar nooit in de gaten hebt gehad, dat er zo,’n bloemenpracht in de achtertuin stond. Een openbaring en tevens weer een hoop inspiratie om thuis mee aan de slag te gaan.

De tuineigenaren krijgen twee andere data de gelegenheid om bij elkaar in de keuken te kijken. De eerste 7 tuinen zijn afgelopen week door hen bezocht en woensdag volgt het tweede deel.

Onze fotograaf is ook rond geweest en kan helaas maar een paar foto’s plaatsen in de Lemelervelder. Hij zal het moeilijk hebben om te bepalen wat nou de mooiste foto is. Gelukkig kunt u alle andere foto’s die hij genomen heeft terugzien op www.sukerbiet.nl .

Dames en tuineigenaren bedankt voor dit mooie weekend en over twee jaar hopen we weer op net zo mooi tuinen.

Tekst: Willem van Trui
Foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *