Groot feest 100 Jaar PC Basisschool De Regenboog!

Vandaag vrijdag 1 november was het groot feest op de basisschool De Regenboog aan de Dorpsstraat. Zowel leerkrachten, leerlingen en ouders wat betreft kleding, als de entourage van school en plein, werden 100 jaar terug geplaatst in de tijd. Het resultaat was fantastisch, de foto’s brengen dit goed in beeld.

Directeur Peter Smit refereerde bij de opening van de festiviteiten kort aan de totstandkoming van de school begin vorige eeuw. Gedreven ouders kochten een tweedehands schooltje op en met vereende krachten kwam een nieuwe school in Lemelerveld tot stand, toen nog CNS (Christelijk Nationale School) inmiddels al jaren Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog.

Daarna gaf burgemeester Erica van Lente het startsein voor de bijbehorende festiviteiten, door samen Tim Linthorst het lint van een kleurrijke denkbeeldige poort door te knippen. Om voor de kinderen duidelijk te maken hoe lang 100 jaar eigenlijk wel is, gaf Erica aan dat de ópa van Opi Gerrit, al met de school begonnen is.

Over de rode loper en door de poort ging iedereen daarna figuurlijk 100 jaar terug in de tijd. Met een heus leerlingenorkest o.l.v Mieke Bruins werd vervolgens zeer enthousiast het eeuwlied van de Regenboog gezongen, waarna de leerlingen zeer gedisciplineerd, twee aan twee in school verdwenen om daar het feest voort te zetten.

Voor zaterdag staat er vanaf 16.00 uur een reünie op het programma. Oud-leerlingen en een oud-leerkracht werden vandaag geïnterviewd door leerlingen van groep 7 en 8, de video hiervan wordt daar ook getoond.

tekst en foto’s Gerrit Hoogenboom

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *