Gratis mini-cursus; werken met een tablet!

Wil jij ook meer weten over het werken met een tablet, heb jij al een tablet aangeschaft maar weet niet goed wat de mogelijkheden allemaal zijn of overweeg je een tablet aan te schaffen maar weet niet goed welke? Kom dan naar de korte, gratis  cursus in de bibliotheek van Lemelerveld.  De cursus “Klik & Tik. De tablet” helpt je om je tablet optimaal te gebruiken. Omdat er verschillende tablets zijn, zijn er ook twee programma’s die je kunt volgen: voor de iPad en voor Android. We helpen je bij die keuze en begeleiden je bij alles wat er bij komt kijken.

Je leert omgaan met de tablet:
• aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken;
• naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites;
• informatie zoeken op internet;
• e-mails versturen en ontvangen;
• foto’s en filmpjes maken en bekijken;
• verbinding maken met wifi;
• veilig werken op de tablet.

We beginnen op vrijdagmiddag 12 april. Er zijn nog drie andere bijeenkomsten gepland op vrijdag 26 april, vrijdag 10 mei en vrijdag 24 mei. We beginnen elke keer om 14.00 uur en een bijeenkomst duurt twee uur.

Natuurlijk mag je een eigen tablet meenemen. Maar we hebben ook een tablet beschikbaar voor degene die nog niet zelf een tablet heeft en er misschien een wil aanschaffen. Verdere benodigdheden (zoals een werkboek) krijgt u van ons.
Vanwege een unieke kans brengen we u deze keer geen kosten in rekening, dus hopen we dat u zich direct hiervoor wilt aanmelden!

Meer informatie en aanmeldingen bij de bibliotheek in Lemelerveld of in Dalfsen: info@bibliotheekdalfsen.nl, 0529-432413 (graag ’s middags bellen)

Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door een uniek samenwerkingsverband tussen Saam Welzijn, de Bibliotheek, Kulturhus De Mozaïek en SeniorWeb/Digitaal Meedoen Dalfsen

Geef een reactie