Grandioos heropeningsfeestje KokkieBikes

Afgelopen zaterdag was het zover. Na drie intensieve weken van hard werken was het zaterdag tijd voor een heropeningsfeestje bij KokkieBikes. De rode loper was uitgelegd en naast de deur stonden ballonpilaren om bezoekers welkom te heten.

Eenmaal binnen werd duidelijk dat de winkel en werkplaats met recht een complete metamorfose hebben ondergaan. Meer licht en meer overzicht, het lijkt wel alsof de winkel groter is geworden.

Aan de wand hangen diverse prachtige, bijna levensgrote foto’s van plekjes uit ons eigen mooie Salland. Neem bijvoorbeeld de Lemelerberg, het Giethmener Kerkbrugje of de Haarlerberg. Je krijgt spontaan zin om de fiets te pakken en er op uit te gaan. “Dit is ook precies de bedoeling. We willen een beleving creëren, mensen enthousiast maken. Je moet er zin in fietsen van krijgen. En, zoals op de foto’s te zien, hoef je daarvoor niet ver weg naar hoge bergen of andere exotische oorden. Kijk maar eens rond! Alles wat je hier ziet, is binnen een straal van 20 kilometer rondom Lemelerveld te vinden”, zegt een trotse en stralende Vincent Kok.

Achter in de winkel kom je in een oase van rust. Naast een ruime keuze van schoenen, kleding en helmen vind je hier een enorme keukentafel. Het nodigt uit om even te gaan zitten en een kop koffie te drinken. Je kunt er wachten op je reparatie, maar je mag er ook even neerploffen na je rondje fietsen.

Ook de nieuwe werkplaats was zaterdag voor iedereen toegankelijk. Menigeen verlekkerde zich aan de in totaal 7 ruime en goed verlichte werkplekken, om nog maar niet te spreken over de lades vol met hagelnieuwe gereedschappen. “Niet alleen een lust voor het oog, maar ook super om mee te mogen werken. Zoveel prettiger”, aldus de monteurs.

Enkele honderden mensen hebben zaterdag, onder het genot van een hapje en drankje, een kijkje genomen. Maar vanaf nu is natuurlijk iedereen van harte welkom om langs te komen, er is voor elk wat wils. KokkieBikes heeft een ruime collectie racefietsen en mountainbikes, maar ook voor (elektrische) stadsfietsen en stoere kindermountainbikes kun je bij “Kokkie” prima terecht.

foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie