Goedkoopste uitvaartverzekering is voordeliger geworden

Eindelijk eens wat goed nieuws na continue nieuws over de inflatie. Dagelijkse uitgaven wordt steeds duurder, maar Zorgvergelijker laat toch een lichtpuntje zien. Dit op het gebied van de dekking van de kosten voor je uitvaart.

DELA

Maandelijks worden de premies van de begrafenisverzekering door Peter Verhoeven onder de loep genomen. En hierbij is een trend doorbroken welke de afgelopen nog nooit werd gezien. Uitvaartverzekeraar DELA verhoogd niet de prijs (verlagen komt sowieso nooit voor), maar verhoogd de dekking. De toch al goedkoopste uitvaartpolis op Zorgvergelijker biedt een verhoogde dekking.

Dienstenpakket

Er kan gekozen worden uit verschillende soorten verzekeringen:
1. Diensten

2. Kapitaal

3. Combinatie van diensten en kapitaal

En in het geval van de diensten is de dekking bij DELA met € 200,- verhoogd. Kies je een nieuwe polis waarin ook een vergoeding is opgenomen voor de diensten, dan is er voordeel te behalen door de ruimere dekking.

Mensen welke nu een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten krijgen qua dekking in de diensten dus een ruimere financiële zekerheid.

Wat is het dienstenpakket?

De uitvaartverzorger neemt de taken op zich op het gebied van

Regelen: direct na overlijden op bezoek komen, nabestaanden te woord staan, aangifte doen van het overlijden en vervoer van de overledene regelen

Afscheid: het verzorgen van de overledene en het zorgen van de opbaring. De rouwauto, kist, rouwbrieven en de dag van de uitvaart worden verzorgd.

Begrafenis of crematie: gebruik maken de aula bij crematie of regelen en (deels) vergoeden van graftype in eigen woonplaats. Tenzij anders gewenst.

Nu een uitvaartverzekering afsluiten?

Zodra je 18 jaar bent geworden is het verstandig om hierin een keuze te maken. Tot deze leeftijd kan je namelijk op de polis van je ouders of voogd zijn opgenomen.

Wil je zelf sparen of kies je voor een verzekering voor de kosten van je uitvaart? Belangrijke tip: hoe jonger je bent op het moment van afsluiten, des te langer je ‘geniet’ van de voordelige polis. Op het moment dat je op late leeftijd nog de keuze maakt voor deze polis, dan schiet de premie met tientallen euro’s per maand omhoog.

Goedkope uitvaartverzekering vanaf 4.80 euro

Voor een 18 jarige is de goedkoopste uitvaartverzekering slechts € 4.80 per maand. Hiervoor krijg je dan het dienstenpakket t.w.v. € 6.200,-. Dat is dus inclusief de verhoging van € 200,- waarmee het artikel begon.

Bron: Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Zorgvergelijker.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *