Gezelligheid troef op eerste dag van de feestweek.

update 9 aug: pony rijden toegevoegd.

Geen hitte van 36o, maar een heerlijke frisse wind en een aangename temperatuur. Wat wil je nog meer als er een Kunstmarkt, Kinderrommelmarkt en Braderie is? Dan ga je gewoon.

De kinderrommelmarkt

Vanmorgen om 9.00 uur was het hier al een drukte van belang. Tenslotte moet je proberen snel je slag te slaan.Er werd druk onderhandeld op deze grote markt. Zowel kinderen als ouders deden hun uiterste best om hun waar aan de man/vrouw te brengen.

De kunstmarkt

Een kleine markt met een zestal kramen. Twee kunstschilders (Sacco van Munster en Otto Roona), sieraden en spreekstokken (Annemarie Leebeek), sieraden uit Mexico “Heríko Joyeria” (van de Mexicaanse edelsmid Heriberto Saucedo, partner van Christel Reimink), keramiek (met twee bijzondere vazen waarin haar verwerkt is) van Irma Reimink en 3Dprint (Jesse Flik) met een echte 3DDprinter. Daarnaast nog een sieradenkraam. Ook op de braderie stonden enkele kramen met kunst, waaronder glaskunst.

 

Dahliakunstwerken

In het kanaal drijven gedurende de feestweek drie Dahliapontons met Dahliakunstwerken die de historie van Lemelerveld uitbeelden. Het was nog wel even een klus om deze goed op de plek te krijgen, want de wind had ‘s nachts alle kunstwerken van zijn ankers geblazen.

Braderie

Ook op de braderie was het gezellig druk. Naast de vele kramen met allerlei handel waren er kramen voor speciale doelen van o.a. het Rode Kruis, de Imminkhoeve, een kraam met artikelen waarvan de opbrengst naar een boer in Noord-Korea gaat en Zij-actief. Bij de Mölnhoek stond een kraam van de RIBW-groep Overijssel. Een ludiek evenementje was dat je geiten kon kijken voor 25 cent of voeren voor 20 cent. In de Vilstersestraat stond nog een echt getimmerd “kakhuussie”. Ook op de braderie viel dus genoeg te beleven. De Heuschudders uit Lemelerveld zorgden met hun muziek voor de nodige gezelligheid. Overal stonden groepjes mensen gezellig te praten en ook de terrassen zaten lekker vol. Al met al een mooi begin van de feestweek 2018.

Ludieke opening van de feesttent:

Woensdag 8 augustus 2018, 14.55 uur werd op een crossmotor met een brandende bak achterop een volgroeide Sukerbiet de feesttent binnengereden. Deze werd op een sokkel op het podium in de feesttent geplaatst. Hierna kon het feest beginnen.

Vooraf aan dit spektakel gaat het verhaal van een volgroeid sukerbietje dat tijdens werkzaamheden op het feestterrein het licht had gezien. Deze traditionele beetwortel is met zorg door de beheerders in warme handen ontvangen. Normaal gesproken zijn de sukerbieten pas in september volgroeid maar dit eigenzinnige sukerbietje is de afgelopen weken op verschillende locaties op (kraam)bezoek geweest. Mij is verteld dat hij zelfs in Parijs, Pisa en Alpe d’Huez geweest is. Nu is hij dus terug op het feestterrein en heeft een ereplaats op een sokkel voor in de feesttent. Gedurende de hele week kan hij vanaf deze plek het feestgedruis in de gaten houden.Met het terugbrengen van dit mooie Sukerbietje is Sukerbietenfeest 2018 officieel geopend. Hij hoopt getuige te zijn van een prachtig feest.

Ludieke veiling

Ook dit jaar weer een vast onderdeel van het programma. Het is iedere keer weer verrassend wat de organisatie bij elkaar Sprokkelt. Dit keer een slipcusus, een plank met de meeste pikante slipjes, een gazonbehandeling met een spuitbus groene verf, een heuse bacco kookcursus en een vliegcursus bij Aeroclub Salland. Als intermezzo’s kon men meedoen met de frikandeleetrace, een bierkratpolka. Verder werden er nog 3 cheques uitgereikt: 500 euro voor natuurpark Heidepark, 750 voor de Historische werkgroep en 250 voor het splinternieuwe Decoteam, die gezorgd heeft voor een prachtige aankleding van het terrein. Zondag gaan tijdens de Super Sunday nog een paar kavels onder de hamer waaronder een vliegreis naar Polen

tekst: Annet Schoorlemmer / Willemvantrui

foto’s: Annet Schoorlemmer en de fotoclub in de persoon van Betsy Velthuis en Yvonne Lugtenberg

 

 

 

Geef een reactie