Geslaagde Ten Broeke Crossloop

Op zondag 20 januari was het de eer aan Ten Broeke Makelaardij & Assurantiën om de laatste crossloop van het seizoen te organiseren. En dat hebben ze geweten! De opkomst was fenomenaal. De omstandigheden waren dan ook optimaal; een enthousiaste spreekstalmeester, fanatieke deelnemers, toeschouwers langs de route, een stralende zon en temperaturen rond het vriespunt.

De organisatie had prachtige routes rondom sukerbietenland uitgestippeld en de deelnemers stonden dan ook te popelen om op avontuur te gaan. Voor het startsignaal werd er driftig heen en weer gehuppeld, rare bokkesprongen en hoge hurksprongen; alles om de spieren warm en soepel te houden. Aan de start verschijnen vele bekende en minder bekende Lemelervelders en gelukkig zien we velen van hen, zo blijkt later, ook weer terug op het podium!

De renners van de 10 km vertrekken als eerste. Dan 2 afstanden voor de jeugd; 500 meter en 1 km. De jeugd rent zich rot en is in een mum van tijd terug bij de finish. Dan is het nog flink doorwerken met de prijsuitreikingen van de jeugd, want na 33 minuten is de eerste van de 10 kilometer al weer terug! Topprestaties worden geleverd! Zowel in de voorhoede, als in de achterhoede. Allemaal topatleten.

Ook de 2,5 km en de 5 km wordt in rap tempo afgelegd door de ietwat oudere jongeren en soms nog best jonge (en fitte) ouderen! Echtparen gaan hand in hand over de finish. Als dat geen liefde is? Heel Lemelerveld Rent; door naar zaal Reimink voor de prijsuitreiking van de laatste afstanden en voor de snelste Lemelervelders.

Alle uitslagen zijn te vinden op
www.sallandscrosscircuit.nl
en op www.tenbroeke.nl
waar ook alle foto’s van Hans Heerink te vinden zijn.

tekst: MoDi foto’s Hans Heerink

Geef een reactie