Gert Linthorst Nederlands Kampioen Pro Cup 600

De Nederlandse motorsport bloeit weer op.  Met namen als: Jeffrey Herlings, Daniel Willemsen, Michael van de Mark (manager:Lemelervelder Laurens Klein Koerkamp)  Ten Kate Racing  (monteur: Lemelervelder Patrick Jansen) heeft Nederland grote spelers op wereldniveau.

Zo heeft Lemelerveld  met : Willem Koerhuis, Henk Brouwer en Jan van de Belt (3x Nederlands Kampioen), Kevin Dijk,  Serco Racing (2x Nederlands Kampioen) en het Koerhuis Racing Team ook de nodige sporen achter gelaten in de nationale motorsportgeschiedenis.

Op donderdag 4 oktober 2018 heeft Lemelervelder, Gert Linthorst op het circuit van Zolder in België opnieuw geschiedenis geschreven. Doordat hij daar als eerste over de streep kwam, is hij Nederlands Kampioen Pro Cup 600 2018 geworden.

Vorig jaar was er een interview met Gert op de Sukerbiet  te lezen  https://www.sukerbiet.nl/een- topprestatie-van-een-lemelervelder/ , naar aanleiding van zijn eerste overwinning op het circuit van Assen.  (Gert is het seizoen geëindigd op de 16e  plek in het NK Super Cup Klassement).

Dit jaar heeft Gert besloten om te gaan starten in de NK Pro Cup 600 klasse, op een Honda CBR 600 uit 2008.  Na enig testwerk en de nodige inspanningen van Jan, Patrick en Paul hebben ze een basis-setting gevonden, waarmee Gert zich comfortabel  voelt en al snel goede rondetijden rijdt. Voor diegene die het genoegen heeft gehad om op een goed sturende motorfiets te mogen rijden; Die kan zich voorstellen, hoe lastig het kan zijn om een bocht goed in te sturen om dan met een zo hoog mogelijke snelheid de bocht uit te komen.  Op Assen betekent dit voor Gert op 14 ronden, 4,5 km 21 bochten…… een maximaal verschil van minder dan 5 seconden per ronde!!  Racen is een samenspel van mens en machine, die op zoek zijn naar de grenzen van de grip van de motor, dit is waar Gert goed mee uit de voeten kan.

Gert neemt deel aan de Open Wegrace Cup van stichting CRT, die onder de bezielende leiding van Hennie Lenting deze wegrace competitie organiseert. In de OWC is het mogelijk op je eigen niveau deel te nemen aan een spannende wegrace competitie. Met jaarlijks wedstrijden op circuits in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Maar steek  je met kop en schouders uit boven de rest van het deelnemersveld, ben je verplicht om een klasse hoger te gaan rijden. Dat Gert met zijn 47 jaar, de competitie aangaat met coureurs die soms 20 jaar jonger zijn en op vrijwel nieuwe motoren rijden, zegt veel over de inzet en kwaliteiten van onze Lemelervelder.

Dat de formule van CRT succesvol is blijkt wel uit het grote deelnemersveld in de verschillende groepen. Wat ook geweldig is in deze competitie, is de sfeer tijdens deze evenementen. Gert vertelde: op de baan ben je elkaars grootste concurrent, maar ’s avonds ga ik rustig een biertje drinken bij Start (het raceteam van Gerts grootste concurrente Patricia Kok) . En als ik onderdelen of wat dan ook nodig ben, kan je ook bij iedereen aankloppen..

Op 14 april was het zover, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het circuit van Assen. Het was een goede start voor Gert. Met een 8e  startplek, en dan gelijk de eerste wedstrijd eindigen op het podium (3e).  De volgende wedstrijden waren mooie wedstrijden met soms pittige duels en deze verliepen met ups en downs. Down ging Gert in de tweede wedstrijd in Dijon (Frankrijk) en kwam hierbij in de grindbak terecht. Een hoogtepunt was zeker de dubbel in Oschersleben (Duitsland). Na de winst later in Assen, waarbij Gert in de laatste bocht ternauwernood ontsnapte aan een valpartij door een race-incident met Anne van Galen. Stond Gert bovenaan in het klassement met 4600 punten voorsprong op de nummer 2, Patricia Kok. Met nog drie wedstrijden te gaan was er nog van alles mogelijk. Bij winst in België (2500 punten) was de klus geklaard en was Gert Nederlands kampioen. Maar ook al heeft Gert een hoge gunfactor, de concurrentie was zeker niet van plan om dit Gert cadeau te doen.

Met kriebels in de buik ging Gert samen met Miranda Bakker en Alfred Wunnink woensdagmiddag op weg naar het circuit van Zolder in België, die avond kwamen ook Bert en Naomi Dorgelo voor mentale ondersteuning. Het circuit van Zolder is voor Gert een minder bekend circuit met een hoekige lay-out. Na een goede eerste training en een kleine verbetering van zijn rondetijd in de tweede training. Kon Gert starten vanaf een vijfde startplek. Gert had een erg goede start en kwam de eerste ronde door op een tweede plek. Anne van Galen (die de vorige wedstrijd nog niet was vergeten) kwam langs Gert en hield dit  vier ronden vol. Gert zag zijn kans en kwam langs Anne en passeerde even later ook de leider van de wedstrijd Sander Brons. De laatste zes ronden wist Gert zijn voorsprong  twee seconden uit te bouwen. Om uiteindelijk als eerste en Nederlands Kampioen over de streep te komen. Voor Anne van Galen en Sander Brons. De eerste die Gert feliciteerde was Anne (die na de vorige wedstrijd vol adrenaline, samen met Gert, bij de wedstrijdleiding konden zich verantwoorden voor het race-incident) wat een klasse en een sportiviteit, geweldig Anne!

Er werd na de wedstrijd daar in België, een bescheiden feestje gebouwd door Gert, zijn crew, en meegekomen supporters. Het grote feest moet nog gaan komen.

A.s. zaterdag 13 oktober tijdens de laatste twee wedstrijden van dit seizoen kunnen we Gert nog eens zien knallen op het circuit van Assen. Waarbij ’s avonds de huldiging van de kampioenen zal zijn. Gert nodigt iedereen uit om te komen kijken om te komen kijken bij deze wedstrijden, Sponsor Vincent Kok heeft zijn nieuwe tenten beschikbaar gesteld, om bij dit feest groot uit te kunnen pakken.

Mocht je ooit eens (met kinderen) willen kijken naar een racewedstrijd, dan is dit de uitgelezen kans. In tegenstelling tot de TT van Assen of met de Wereld Superbike Wedstrijden, is dit evenement gratis en kun je de wedstrijden bekijken vanaf de mooiste plekken van dit circuit. Ook is het gewoon mogelijk om te kijken op het paddock, waar je de monteurs aan de racemotoren kunt zien sleutelen en je de coureurs kunt aanspreken.

Dus zet de datum 13 oktober in de agenda om dit spektakel te beleven. Gert wil bij deze van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor zijn/haar steun en support. Met name Marjolein en Sepp, Jan Bendijk, Patrick Jansen en Paul Lugtenberg (gekscherend de hoofdsponsor genoemd) Peter Woolderink, Ronnie Kleinlugtenbeld, Bert en Naomie Dorgelo .

En niet te vergeten de sponsors: Boshuizen Motoren Service uit Raalte, Auto van Ewijk, Jos Dijkman scooter & bromfiets specialist, Cafe ’t Hoekje, Tekenburo Hoogeboom, Kokkie- Bikes, T&F reclame, ElectroCentrum en Hulsman Bouwplus allen uit Lemelerveld.                      Zonder jullie steun was het voor Gert niet mogelijk om op dit niveau te kunnen racen, BEDANKT!

Een link voor beelden vanaf de motor van de kampioensrace in België van Gert:

https://youtu.be/v1Npn1eeIbY

 

Tijdschema OW Cuprace zaterdag 13 oktober Assen:

https://owcup.nl/media/timeschedules/73.pdf

 

Tekst: Richard Huijsmans

Foto’s: Ronald Woest

89 72 92 94 45

Een reactie op “Gert Linthorst Nederlands Kampioen Pro Cup 600

Geef een reactie