Gemeente Dalfsen plaatst afzetting rondom fontein Waterfront

Na een controle van de gemeente Dalfsen is gebleken dat de vloer van de fontein in het Waterfront bij de laatste aanpassingen in juni dit jaar onvoldoende egaal is gelegd. Hierdoor kan de veiligheid voor gebruikers die met blote voeten over het mozaïek lopen niet gegarandeerd worden. De gemeente Dalfsen plaatst daarom per direct afzetting rondom de fontein en bezint zich op de vervolgstappen.

Veiligheid voorop
Uit de controle van de gemeente Dalfsen blijkt dat op een aantal plekken in het mozaïek tegels en stalen omranding iets uitsteken. Dit kan zorgen voor onveilige situaties, vooral voor kinderen die op de fontein spelen op blote voeten. Wethouder Van Leeuwen: “De fontein moet een fijne en veilige plek zijn om te spelen. Ik betreur het enorm dat dit nu niet kan, maar ik besef me dat de veiligheid van de gebruikers 100 procent gegarandeerd moet zijn. Wij kunnen nu dus helaas niet anders dan de fontein voorzien van afzetting. Daarbij houden we de fontein wel in bedrijf en gaan we zo snel mogelijk om tafel om een oplossing te vinden voor dit probleem.”

Meerdere herstelwerkzaamheden

De fontein, die in 2017 werd geopend, is inmiddels meerdere keren aangepast vanwege verschillende mankementen aan de vloer. Door het plaatsen van een volledig nieuw glas mozaïek zou de vloer kleur- en slijtvast moeten zijn en zouden de eerdere problemen van verkleuring en beschadiging tot het verleden behoren. De gemeente Dalfsen wil in overleg treden om te bekijken hoe de fontein veilig en verantwoord in gebruik kan worden genomen.

 

 

 

 

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten