Gemeente Dalfsen opent Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken

De gemeente Dalfsen start maandag 22 april met de campagne Huh? Wat bedoelt u?. Het doel van de campagne is om inzicht te krijgen in hoe inwoners communicatie met de overheid en andere organisaties ervaren. Zij kunnen hun Huh?-moment tijdens de campagneweek inleveren bij een van de Meldpunten voor Onbegrijpelijke Zaken.

Wethouder Jan Uitslag: “We maken allemaal weleens mee dat we iets niet begrijpen. Maar zeker mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Een op de zes inwoners is immers laaggeletterd. Dat kan grote persoonlijke gevolgen hebben. Met het Huh? Meldpunt willen we van onze inwoners leren hoe communicatie, vanuit de gemeente maar ook vanuit andere organisaties, makkelijker en beter kan.”

Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken

Van maandag 22 tot vrijdag 26 april worden inwoners van Dalfsen uitgenodigd om ‘onbegrijpelijke zaken’ daadwerkelijk te melden bij een Huh? Meldpunt in de kernen van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Basis van zo’n meldpunt zijn gele kliko’s. Deze zijn omgebouwd tot Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken. Daar kunnen mensen hun Huh?-moment opschrijven en inleveren.

Daarnaast staan bij elk Meldpunt vrijwilligers die met iedereen in gesprek gaan: de Huh-supporters. Zij noteren en verzamelen de onbegrijpelijke zaken. Ze kijken naar wat de (persoonlijke) gevolgen hiervan kunnen zijn en naar wat er beter kan. Maar ze vragen ook naar goede voorbeelden.

 Waar en wanneer

Het Meldpunt is op de volgende data en locaties geopend:

  • Maandag 22 april: gemeentehuis in Dalfsen, 10.00 – 14.00 uur
  • Dinsdag 23 april: Kroonplein in Lemelerveld, 10.00 – 14.00 uur
  • Donderdag 25 april: Kerkplein in Dalfsen, 09.00 – 13.00 uur
  • Donderdag 25 april: Kulturhus De Spil in Nieuwleusen, 16.00 – 20.00 uur

Wethouder Betsy Ramerman zal de campagneweek maandag openen bij het gemeentehuis in Dalfsen. Wethouder Jan Uitslag bezoekt donderdagochtend het Meldpunt op het Kerkplein en André Schuurman is donderdagavond bij het Meldpunt in Nieuwleusen.

De gemeente hoopt door de campagne meer inzicht te krijgen in wat mensen lastig vinden en hoe communicatie met inwoners daar eventueel op aangepast kan worden. Ze werkt daarbij samen met actiebureau Huh? Wat bedoelt u?, Taalpunt Dalfsen, De Kern maatschappelijke dienstverlening, woonstichting Vechthorst en Deltion College.

Deel dit: