Gemeente Dalfsen hijst Regenboogvlag

Tijdens de internationale Coming Out Day op 11 oktober as hijst gemeente Dalfsen de regenboogvlag bij het gemeentehuis en aan de Grote Kerk in Dalfsen. Ook voetbalverenigingen en Kulturhusen in de gemeente Dalfsen hijsen de regenboogvlag

Met deze actie schenkt de gemeente aandacht aan de vrijheid en acceptatie van inwoners, ongeacht de geaardheid. De aandacht moet leiden tot meer bewustzijn en een grotere sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid. In Lemelerveld zal de vlag ook wapperen bij Kulturhus de Mozaïek en bij voetbalvereniging vv Lemelerveld.

Wethouder Jan Uitslag: “We willen graag zichtbaar maken dat we aandacht hebben voor homo’s en lesbiennes en dat we hen willen ondersteunen in hun acceptatie in de samenleving. De actie is overigens niet specifiek gericht op homo’s en lesbiennes, maar is gericht op alle inwoners. We zijn namelijk van mening dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Ik ben ook erg blij dat alle voetbalverenigingen en kulturhusen zich aansluiten bij dit initiatief. Juist in de sport, en in het bijzonder bij het voetbal, wordt een andere geaardheid niet zo één, twee, drie geaccepteerd.”

Coming Out Day

De Coming Out Day vindt jaarlijks plaats op 11 oktober. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat homo’s en lesbiennes voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten