Foto expositie ‘Winter in de Mozaïek’ Lemelerveld 2020

Zoals de titel aangeeft, is het thema van de expositie ‘Winter’.  De beleving van het begrip ‘winter’ is de laatste jaren, door de veranderingen van het klimaat, veranderd. Nog niet zo lang geleden kenden we in Nederland nog regelmatig winters met sneeuw en ijs. Als we nu aan sneeuw en ijs denken, moeten we doorgaans naar wintersportgebieden.

In de afgelopen ca. 12 jaar heb ik verschillende winterse taferelen kunnen fotograferen, zoals we in vroeger jaren veelvuldig hebben gehad. Naast afbeeldingen van de natuur in de regio, zijn ook verschillende opnamen in het buitenland gemaakt van bekende winterse taferelen. Hierbij spelen tal van verschillende natuurverschijnselen tijdens de winterperiode een rol. Maar ook de omstandigheden waarin vogels en andere dieren tijdens de koude periode van het jaar (over)leven.

De expositie “Winter” is vanaf 6 januari 2020 te zien in Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld. Iedereen die belangstelling heeft, kan de expositie in het Kulturhus bezoeken tijdens de openingstijden. De expositie is vrij toegankelijk en te bereiken via de hoofdtoegang aan het Kroonplein in Lemelerveld. De expositie is voornamelijk te zien in de gang en in een paar andere ruimten. De expositie is rolstoeltoegankelijk. In de nabijheid van de garderobe staat een tafel waarop de plattegrond-indeling beschikbaar is met de situering van de foto lijsten van de expositie.

Ik wens iedereen die de expositie bezoekt heel veel kijkplezier.

Jan Geerts

Geef een reactie