feestweek:Zotte Zaterdag!

Het programma van de zaterdag in het sukerbietenfeest zit bomvol. Waar je ook kijkt; overal is wat te doen! Onnavolgbaar wat de organisatie met de diverse commissies telkens weer voor elkaar weten te boksen. Daarom via deze weg dan ook een dikke pluim en een woord van dank aan allen die hier al zo lange tijd naartoe hebben gewerkt. Fantastisch ook dat zoveel vrijwilligers zich belangeloos inzetten om er samen een prachtig feest van te maken. De opstelling van het terrein was dit jaar verrassend anders. Vanaf de entree gelijk een warm welkom richting het uitnodigende terras, de tent of de kermis.

De Catering De Haan Survival had dit jaar ook veel nieuwe spelelementen. Jos Heuven had flink wat behendigheids- en krachtpatserparcoursen uitgezet en ludieke spellen voor de dag gehaald. Jonge, energieke, topfitte spierbundels namen het in teamverband tegen elkaar op en waren zeer gewaagd aan elkaar. Na een hele dag vol krachtmetingen, tactiek, snelheid en techniek ging het team van ‘Dalmsholte’ met de 1e prijs aan de haal met een zeer nipte overwinning op ‘ZZP’. Bij de dames waren ‘Chicks without dicks’ de terechte winnaars.

Ondertussen had de enorme opkomst van 100 Olde Trekkers elkander allang weer getroffen en tuften rond de klok van 10.00 het terrein af. Het oude ijzer schoon gepoetst, de eigenaren glimmend van trots. Datzelfde geldt voor de  130 brommer- en 40 solexeigenaren. Ook allen weer klaar voor een mooie gezamenlijke Sukerbietentocht.

Op het plein voor Cafe Reimink vond een wat kortere tocht plaats. Daar stond de Vekoma Sukerstreet Kartbaan opgesteld. Jong en oud crosste door het parcours dat het een lieve lust was. Op het Kroonplein ernaast stonden flitsende auto’s wel heel laag aan de grond. Knight Rider leek herrezen, ware het niet dat de muziek uit de subwoofers van andere origine was.

Aan het begin van de middag stond de gigantische file met ca 80 vrachtwagens opgesteld voor de inmiddels bekende en zeer gewaardeerde en waardevolle Wagenmans Wonen Truck Instapdag. Ervaren chauffeurs met stralende medepassagiers een prachtig schouwspel.

De vrijwillige Brandweer Lemelerveld hield een zeer nuttige 112-demonstratie. Een auto-ongeval was in scene gezet. Frank Overgoor gaf uitleg over de specifieke functies en taken die ieder brandweer lid binnen het team heeft. Het dak van de auto was er rap af en de chauffeur kon het gelukkig nog navertellen.

Aan het begin van de avond mochten enkele uitmuntend getrainde honden, en hun evenzo getrainde baasjes, hun behendigheidskunstjes laten zien. Balancerend, springend, zigzaggend en vrolijk blaffend gingen ze als ware tornada’s over het parcours. Met dank aan trimsalon Trimsallabim.

De politiehondendemonstratie die hierop aansloot, liet zien dat een ijzeren discipline, doorzettingsvermogen en wilskracht, bij zowel baas als hond, en jarenlange intensieve training (3x per week) een vereiste zijn om het ‘politiekeurmerk’ te bemachtigen.

Aan Feestnation en de ‘local vocals’ Tricklebolt en DJ Hitch de eer om de dag stampend en dampend, zwetend en feestend af te sluiten. Ik heb er alle vertrouwen in! Iedereen bedankt voor wederom een zeer geslaagde sukerbietendag.

tekst: MoDi

foto’s: fotoclub Lemelerveld met dank aan Betsy Velthuis, Yvonne Lugtenberg,Karin Smeenk

 

 

 

 

Geef een reactie