Feestelijk kerstconcert in Vilsteren

Op 8 december 2019 vindt het traditionele kerstconcert plaats in de St Willibrorduskerk in Vilsteren, ditmaal verzorgd door het Martini Jongenskoor Sneek. Het concert begint om 15.00 uur, de entreeprijs is 10 EURO. Voor jongeren tot en met 18 jaar is de toegang gratis.

Het concert draagt de titel “Festival of Nine Lessons & Carols” en spitst zich toe op werken uit de Engelse koorliteratuur. Er worden bekende kerstliederen gezongen, zowel solo als door het koor, dat staat onder leiding van Trevor Mooijman, artistiek leider en dirigent. Valerie Mooijman verzorgt de lezingen.

Organist Roelof van Luit zal de uitvoering sluiten met het feestelijke “In dulce jubilo” van Johan Sebastiaan Bach. Het koor is opgesteld in de Engelse traditie. De sopraanpartijen worden door jongens  (de zogenaamde trebles) gezongen en daarnaast zijn er mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen te horen. Nadere informatie over dit bijzondere koor is te vinden op de website www.mjks.nl.

Wij hopen op een grote opkomst bij dit ongetwijfeld zeer feestelijke kerstconcert.

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Nadere informatie is te vinden in de agenda van het landgoed op www.landgoedvilsteren.nl Voorafgaand aan het concert kunt u de benen strekken op het landgoed, er zijn vele routes uitgezet, informatie daarover is verkrijgbaar in het landgoedcentrum. Na afloop van dit speciale concert wordt er in het landgoedcentrum een glaasje Glühwein geserveerd en kunt u nog wat napraten bij het altijd knapperende haardvuur.

De St Willibrorduskerk is gevestigd aan de Vilsterweg 12 in Vilsteren en het Landgoedcentrum aan de Vilsterse Allee 1 d, eveneens te Vilsteren.

Volgende concert: 19 januari 2020.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten