Expositie van Joke Bams in Kulturhus de Mozaïek

Vanaf dinsdag 5 maart t/m vrijdag 19 april exposeert Joke Bams met haar schilderijen en beschilderde objecten in Kulturhus de Mozaïek. U wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen tijdens de openingsuren van het Kulturhus.

Joke Bams; “Mijn naam is Joke Bams, woonachtig in het buitengebied tussen Lemelerveld en Lemele. Samen met Bert, mijn man woon ik hier nu ruim 12 jaar en daarvoor in Nijverdal en Rotterdam. We voelen ons hier inmiddels helemaal thuis en gaan zeker niet terug naar de grote stad.  De schilderijen die u ziet zijn gemaakt met veel plezier, maar ook veel inspanning..

Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen. Aanvankelijk aquarelleren, waarbij de techniek me is bijgebracht door Astrid Hegeman, kunstenares te Nijverdal. Een paar jaar later heb ik me het schilderen met acryl eigen gemaakt. Leermeesters waren Leidi Schwarte voor met name het abstracte werk en Annewil Jansen voor de naturalistisch / figuratieve aspecten. Beide kunstenaressen zijn werkzaam in Nijverdal.

Mijn schilderijen hebben vaak een groot formaat, ook zijn ze zeer kleurrijk. Meestal gebruik ik een kwast, maar regelmatig ook het paletmes. De onderwerpen ontleen ik dikwijls aan vakantiefoto’s en foto’s van onze bostuin. Nu en dan maak ik ook abstracte schilderijen. Hierbij maak ik vaak gebruik van verdikkingen van primer en zand om meer reliëf te krijgen.
Naast het schilderen op doek, beschilder ik ook doosjes en schaaltjes. Bedoeld als kleine cadeautjes om weg te geven of zelf te gebruiken. “

 

 

Geef een reactie