Erve Wienboer op De Strenkhaar

Eind vorig jaar hebben 6 boerderijen in de buurt van Lemelerveld een mooi bord gekregen met de naam van hun boerderij erop, waaronder de Oude Rozeboom aan de Twentseweg. Dit jaar zijn 3 andere boerderijen aan de beurt. Als eerste is dat een boerderij die de naam Erve Wienboer heeft gekregen. Deze boerderij is gelegen aan de Buurtweg, nummer 2.

Erve Wienboer is één van de weinige oude boerderijen in De Strenkhaar, die nog origineel is. Hij is gebouwd in 1841 door de Marke Van Lenthe, en daarmee de oudste van De Strenkhaar en Dalmsholte. De veldnaam op dat moment was “De wienboer zien Belt”. Vandaar dat de boerderij de naam “Erve Wienboer” heeft gekregen. De boerderij heeft vroeger veel verschillende bewoners gehad, maar vanaf 1930 zijn het achtereenvolgens de familie Bonte, Reimink, Zwijnenberg en Meulman geweest. Nu wonen Marcel en Helma Schmidt in de boerderij.

Wat later volgen de 2 andere boerderijen. Daarover verschijnen nieuwe berichten in de Lemelervelder. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Henk Heerink (henk.heerink@gmail.com) en voor foto’s met Hans Heerink (hansheerink@outlook.com).

tekst: Henk Heerink
foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten