‘En Nu Jij!’; een doe-praatclub voor Brusjes’

Op donderdag 4 november 2021 start de ‘En nu JIJ!’-club voor kinderen die wonen in de gemeente Dalfsen. Deze cursus is voor kinderen van 8-12 jaar, die een broer en/of zus hebben met een beperking of ziekte zoals AD(H)D, een autisme spectrum stoornis, een lichamelijke ziekte of psychische problemen. In de club kunnen we op een losse manier over de situatie thuis hebben.

Opgroeien in een gezin waar een broer/zus een beperking of klachten heeft, is niet altijd even makkelijk. Soms kan het kind het gevoel hebben minder aandacht te krijgen van de ouder(s) of kan het kind last hebben van het gedrag van de ander. Het kan ook zijn dat de kinderen vervelende reacties krijgen vanuit de omgeving.

 In de club ‘En nu JIJ!’ krijgen de kinderen de kans om hun ervaringen met anderen te delen en krijgen ze tips over het omgaan met de situatie thuis. In de cursus komen spelenderwijs verschillende onderwerpen aanbod, psycho-educatie; wat is bijvoorbeeld ADHD of ASS, wat zijn de leuke en minder leuke kanten van je broer/zus/ouder en hoe geef ik je je eigen grenzen aan en kom je voor jezelf op.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1.5 uur en zal van start gaan op donderdag 4 november  van 15.30 tot 17.00 uur. De overige bijeenkomsten zijn op 11, 18, 25 november en 2 december. Voor de ouders is er een ouderavond gepland.
Na aanmelding vindt er een gesprek plaats om nader kennis te maken.  De ‘En nu Jij!’-club is een samenwerking tussen SAAM Welzijn Dalfsen en Impluz.

Informatie en aanmelden

Aanmelden en/of informatie:

Impluz 0570-604900 of info@impluz.nl

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *