Eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen heet Erica van Lente

Zojuist is door de gemeenteraad van Dalfsen de eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen voorgedragen: Erica van Lenthe.  Zij is nu waarnemend burgemeester van de Groninger gemeente Bedum, een functie die zij tot eind dit jaar zal vervullen.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft vanavond tijdens een besloten vergadering twee kandidaten voor de opvolging van Han Noten aan de Dalfser raad voorgelegd. Na een circa twee uur durende besloten vergadering is aansluitend in een openbare vergadering de eerste keuze van de raad bekendgemaakt. De bekendmaking was live te zien op het raadsinformatiesysteem, de website van de gemeenteraad.

 “Onze inwoners hebben actief meegedacht wie onze nieuwe burgemeester zou moeten worden en waar die aan moest voldoen. De raad heeft toen een profielschets vastgesteld met drie belangrijke rollen. De raad zocht een verbinder in de gemeenschap, een aanjager in de regio en een dienend leider in het gemeentehuis”, zegt Luco Nijkamp, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

“Ik kan u melden dat de raad daarin geslaagd is. Met Erica van Lente krijgen we een actieve, enthousiaste en zeer kundige burgemeester die goed bij Dalfsen past. We zijn blij dat ze gesolliciteerd heeft en we bevelen haar van harte aan bij Zijne Majesteit om benoemd te worden”.

Erica van Lente is 39 jaar, woont samen met haar partner in Groningen en is lid van de PvdA. Zij heeft ervaring als raadslid en fractievoorzitter en is op dit moment waarnemend burgemeester van Bedum. Deze gemeente gaat per 1 januari 2019 samen met de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum op in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Erica van Lente heeft aangegeven dat ze haar functie in Bedum op een goede manier wil afronden, de inwoners van Bedum mogen daar vanuit gaan.

De raad heeft hier alle begrip voor. Het betekent dat de nieuwe burgemeester pas in 2019 zal worden geïnstalleerd. Na het vertrek van huidig burgemeester Noten per 1 december 2018 nemen de locoburgemeester Ruud van Leeuwen en plaatsvervangend raadsvoorzitter Luco Nijkamp de taken waar, totdat Erica van Lente medio januari zal starten als de burgemeester van de gemeente Dalfsen.

 

Geef een reactie