Eerste ervaringen Lemelerveldse horeca

Café Reimink:

Maandagmiddag om 12.00 uur was het dan zo ver : Na elf weken gesloten te zijn geweest mogen we onze eerste gasten weer ontvangen. De laatste week is er door ons team veel gepuzzeld gepraat en gemeten over de manier waarop we de deur weer mogen openen, volgens de geldende richtlijnen.

We waren dus erg blij om al even na 12.00 uur de eerste gasten op te vangen, en een beetje onwennig om na “welkom terug” eerst te vragen naar ieders gezondheid en een formuliertje in te vullen.

Maar alle gasten hadden er zin in, en deze kleine check zit ook snel in je systeem waardoor we de hele middag en avond met en van onze gasten konden genieten van een prachtige warme Pinksterdag.

We zijn blij met alle positieve reacties over het terras, en ook van het extra stuk terras op het Kroonplein is goed gebruik gemaakt. Dit stuk terras mogen we tot eind oktober gebruiken, en we hopen op een mooie zomer zodat die ook vaak kan worden opgebouwd.

Voor het reserveren in het café zal de komende weken, als het minder mooi weer is, moeten blijken hoe snel we daar allemaal aan wennen. Het gastenaantal wat we binnen mogen ontvangen is maximaal 30 en hopelijk komt daar de komende periode ook wat verruiming is. Extra reden voor ons en onze gasten om de voorschriften zo goed mogelijk na te leven.

Ook heel prettig dat we met collega’s van Zwakenberg en ‘t Hoekje proberen op dezelfde manier met de Corona-regels om te gaan; hier kunnen we van elkaar leren en is het voor alle gasten ook duidelijk hoe de Lemelerveldse Horeca er mee om gaat. Kortom : Wij zijn hartstikke blij met dit “praktijkexamen”, maar nog veel belangrijker : wat heerlijk om iedereen weer terug te zien en te doen waar we voor zijn: gastvrij zijn. We hopen je snel weer te ontvangen!

Zwakenberg eten en drinken

Ergens heeft het de hele week al gevoeld alsof de feestweek voor de deur stond!

Tent opzetten, terras op de “parkeerplaats”, aangepaste menukaart, personeel op andere plekken. Het overleg met Horeca Lemelerveld, het op 1 lijn zitten qua beleid, het drukken van de gezamenlijke gezondheidschecks. Maar ook de succes wensen van de voor ons bekende en onbekende mensen!

En toen was het eindelijk zover!!!

Maandag 1 juni 12.00 uur, de linten om de terrasstoelen konden eraf en we mochten weer mensen ontvangen op het terras. Iets wat we toch wel heel erg gemist hebben de afgelopen weken. Wat heerlijk om een kopje koffie te kunnen serveren in een kopje i.p.v. een beker

Een dag die voor iedereen in het team als onwennig soms bijna spannend werd ervaren. Aan het einde van de dag kijken we terug op een heel bijzondere dag, een dag om niet snel te vergeten, en dag waarop je je realiseert waarom je de horeca zo mooi vindt.

Café ‘t Hoekje:

De eerste gasten stonden om iets voor 12.00 uur al te trappelen van ongeduld. Na een snelle gezondheidscheck werden de eerste biertjes geserveerd. Iedereen op de keurige anderhalve meter. Gelukkig konden we in verband met het openbreken van de straat ook gebruik maken van een stukje beach-terras op het kruispunt.

Veel jeugd vond de weg naar het café op de hoek van de Dorpsstraat, ze hebben ook zo lang moeten wachten. Het was dan ook en geweldig weerzien. Ook het overleg met de andere Horeca uit Lemelerveld is als zeer positief ervaren. Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Tot slot kwam Burgemeester Erica van Lente nog een bakje koffie halen in Lemelerveld ……..en zag dat het goed was!

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *